Započinje projekt za snažniji ulazak Like u adrenalinski turizam

Slika /arhiva/P-FAH-H3284484.jpg

Pećinski park Grabovača, adrenalinski park Rizvan City i ekskluzivni ranč Linden treat, s područja Like, potpisali su ugovor kojim počinje projekt "Lika is adventure" za jače uključivanje Like u segment adrenalinskog turizma, doznaje se iz Pećinskog parka Grabovača.

"Lika ima odlične uvjete za ponuditi vrhunski adrenalinski i turistički doživljaj u skladu sa svjetskim trendovima te smo zajedno odlučili stvoriti novu ponudu kakva još ne postoji u Hrvatskoj. Vjerujemo da će to specifična populacija adrenalinskih turista prepoznati, tim više jer se lički prirodni ambijenti, gdje je adrenalin moguć u punom smislu te riječi, izdvaja od drugih regija i lokacija u Hrvatskoj", naglasila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača Katarina Milković.

Taj je Park dio Javne ustanove Perušić, dok su adrenalinski park Rizvan City u i ranč Linden Treat u privatnom vlasništvu i rade već nekoliko godina s programima adrenalinskog turizma.

Milković ističe da su sada u fazi definiranja jednodnevni i višednevni programi za turiste, koje najprije očekuju iz Francuske temeljem zanimanja i suradnje s nekoliko francuskih turističkih agencija.

"Na nedavno održanom turističkom sajmu u Parizu, gdje smo predstavili naše lokacije za adrenalinski turizam, nekoliko francuskih agencija je pokazalo veliko zanimanje za takve programe, među kojima su primjerice pješačenje po Velebitu, promatranje ptica, seoske i adrenalinske ture po Lici i sl. te već ove godine očekujemo prve Francuze na tim programima", najavljuje Milković.

Pozivajući pritom na suradnju i domaće turističke agencije, napominje da Pećinski park u Grabovači godišnje posjeti oko 6.000 posjetitelja, većinom iz osnovnih i srednjih škola, ali i stranaca, koji većinom dolaze na izlete tijekom ljetnih mjeseci s područja od Krka do Zadra.

"Vjerujemo da ćemo nas tri, koji smo potpisali suradnju na projektu, ponuditi jedinstvenu avanturističku 'poslasticu' sa zajedničkim nazivnikom kvalitetne ponude adrenalinskog turizma, jer je Pećinski park Grabovača jedinstvena speleološka lokacija i jedini pećinski park u Hrvatskoj, adrenalinski park Rizvan City je centar avantura i pustolovina s raznolikom ponudom aktivnosti u netaknutoj prirodi nedaleko Gospića, dok je Linden treat luksuzni ranč na Velebitu koji nudi aktivnosti poput jahanja i druženja s konjima, izlete s kanuom, trekking, planinarenje, spiljarenje i drugo", poručuje Milković.

Kroz projekt planiraju promovirati i prirodni, kulturni, povijesni te gastronomski potencijal Like, dok će troškove promocije dijeliti kao i rad na europskim projektima. (Hina/FaH)



Pisane vijesti