Započeli Dani hrvatskog turizma

Slika /2021_ilustrac_f/211028_Brnjac_Jungbeck.jpg

Danas je u Župi dubrovačkoj započeo tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) koji se održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore 28. i 29 listopada. Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju uspostavljeno i dugoročno partnerstvo između Ministarstva turizma i sporta i ADAC-a.

U sklopu prvog dana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i predsjednik ADAC-a za turizam Karlheinz Jungbeck, potpisali su Memorandum o razumijevanju sa svrhom intenziviranja dosadašnje suradnje.
 
„Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, danas smo uspostavili i dugoročnu institucionalnu suradnju između Ministarstva turizma i sporta i ADAC-a, najvećeg automobilskog kluba u Europi. ADAC već je prepoznao Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju, a daljnjom razmjenom informacija i uspostavljanjem mogućnosti razmjene podataka na različitim razinama još ćemo kvalitetnije promicati hrvatsku turističku industriju te turistima sve potrebne informacije o našoj destinaciji učiniti dostupnijima. Zahvaljujem g. Jungbecku na svemu dosad učinjenom i vjerujem kako ćemo uspješno nastaviti s kvalitetnim pozicioniranjem hrvatske turističke ponude na europskom tržištu“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
 
ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil Club) je jedan od najvećih strukovnih klubova u Europi te je najveći njemački i drugi po članstvu automobilistički klub na svijetu. Udruga broji više od 21 milijun članova, a sastavljena je od 18 regionalnih klubova na cijelom njemačkom teritoriju koji imaju veliki broj poslovnica, odnosno agencija u gradskim središtima koje djeluju i kao turističke agencije. Podsjetimo i da je ADAC ove godine u svoj popis najboljih europskih kampova uvrstio 134 hrvatska kampa, jednako kao i 2019. te da je 13 kampova dobilo posebnu oznaku Superplatz 2021.
 
Dodajmo kako su Nijemci su i ove godine u Hrvatskoj bili najbrojniji gosti te su do sada ostvarili 2.828.467 dolazaka i 21.024.880 noćenja odnosno 82 posto više dolazaka i 66 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2020. godine te 96 posto dolazaka i 100 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. 
 
U nastavku dana održat će se panel koji organizira Hrvatska turistička zajednica pod nazivom From the new normal to normal – what global trends in travel will stay for good? What will change?“ te tradicionalni Hrvatski turistički forum pod nazivom: „Digital transformation – changing the way we think” na kojem će biti riječi o digitalnoj tranformaciji iz perspektive korisnika i pružatelja usluge, kao jedinom trendu u turizmu koji traje već godinama i koji je utjecao na svaki aspekt turizma.
 
U sklopu drugog dana DHT-a, u okviru Konferencije o budućnosti Europe, s početkom u 10:00 sati održat će se stručna konferencija pod nazivom „Mladi u turizmu – obrazovanje i zapošljavanje kroz Europski socijalni fond“, koju svi zainteresirani moći pratiti i online putem linka: https://vimeo.com/event/1412458/5a06ae3e7e
 
S početkom u 20:00 sati održat će se tradicionalna Svečana dodjela godišnjih hrvatskih turističkih nagrada s izravnim prijenosom na prvom programu Hrvatske radiotelevizije.
 
Program Dana hrvatskog turizma možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti