Zapažen nastup Hrvatske na svjetskoj turističkoj burzi u Londonu

Slika /arhiva/111107_stand-HTZ-1.jpg

Hrvatski turizam ove će godine opet imati rekordne fizičke rezultate, posebno sa stranih tržišta, pa tako i britanskog, a s obzirom na dobru suradnju s touroperatorima iz te se zemlje i iduće godine može očekivati stabilan turistički promet, ali i nove sezonske avio linije, istaknuo je na konferenciji za novinare u sklopu danas otvorene svjetske turističke burze (WTM) u Londonu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić. Predstavljajući hrvatsku ponudu za iduću godinu Bulić je istaknuo da se osim na Jadranu sve više dobrih turističkih programa i sadržaja nudi i u kontinentalnom dijelu zemlje. Do kraja ove godine u Hrvatskoj se očekuje porast dolazaka turista od 8 posto, a noćenja od 7 posto u odnosu na prošlu godinu, što će biti dobar start za ulazak u 2012., koja će biti još zahtjevnija od ove, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart. Iznio je i prve podatke turističkih zajednica za prvih deset mjeseci ove godine po kojima je u Hrvatskoj bilo gotovo 11 milijuna turista i više od 64 milijuna noćenja, što je 7,7 više dolazaka i 7 posto više noćenja nego lani. Na londonskoj turističkoj burzi Hrvatska se predstavlja novim štandom na 300 metara četvornih otvorenog tipa slično otoku elipsoidnog oblika, koji je već prvog dana izazvao veliko zanimanje drugih izlagača i publike.

Hrvatski turizam ove će godine opet imati rekordne fizičke rezultate, posebno sa stranih tržišta, pa tako i britanskog, a s obzirom na dobru suradnju s touroperatorima iz te se zemlje i iduće godine može očekivati stabilan turistički promet, ali i nove sezonske avio linije, istaknuo je na konferenciji za novinare u sklopu danas otvorene svjetske turističke burze (WTM) u Londonu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić. Predstavljajući hrvatsku ponudu za iduću godinu Bulić je istaknuo da se osim na Jadranu sve više dobrih turističkih programa i sadržaja nudi i u kontinentalnom dijelu zemlje.

Do kraja ove godine u Hrvatskoj se očekuje porast dolazaka turista od 8 posto, a noćenja od 7 posto u odnosu na prošlu godinu, što će biti dobar start za ulazak u 2012., koja će biti još zahtjevnija od ove, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart. Iznio je i prve podatke turističkih zajednica za prvih deset mjeseci ove godine po kojima je u Hrvatskoj bilo gotovo 11 milijuna turista i više od 64 milijuna noćenja, što je 7,7 više dolazaka i 7 posto više noćenja nego lani. Iz Velike Britanije u deset ovogodišnjih mjeseci u Hrvatsku je došlo 260 tisuća turista koji su ostvarili 1,35 milijuna noćenja, što su porasti od 5 i 5,3 posto, kazao dodavši kako se nada da će se dobri trendovi s tog tržišta nastaviti i dalje.

Na londonskoj turističkoj burzi Hrvatska se predstavlja novim štandom na 300 metara četvornih otvorenog tipa slično otoku elipsoidnog oblika, koji je već prvog dana izazvao veliko zanimanje drugih izlagača i publike. U njega je ukomponirana najmodernija tehnologija te veliki LED ekran koji se vrti oko cijelog štanda i na kojem se prikazuju motivi iz Hrvatske. Dizajnirao ga je Atelier Studio Propadalo, a montažu tvrtka Štand Expo iz Zagreba, koji su taj posao dobili na međunarodnom natječaju. Premijerno su prikazane i nove uniforme domaćica na štandu, a svim tim će se hrvatski turizam od iduće godine predstavljati na velikim turističkim sajmovima po svijetu dodajući starom sloganu "Hrvatska-Mediteran kakav je nekad bio" slogan "Hrvatska-Nova zvijezda u EU".

Na ovogodišnjoj 32. po redu londonskoj turističkoj burzi do 10. studenog sudjeluje više od pet tisuća izlagača iz 189 zemalja svijeta, očekuje se oko 100 tisuća profesionalaca-posjetitelja, te oko tri tisuće novinara. Direktorica sajma Fiona Jefrey očekuje da će ovogodišnji WTM premašiti lanjski po vrijednosti dogovorenih poslova, koji su lani procijenjeni na oko 1,4 milijarda funti. (Hina)



Pisane vijesti