ZAMP-ove mjere za ugostitelje i uslužne djelatnosti

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/HDS_ZAMP_L.JPG

ZAMP-ove mjere za ugostitelje i uslužne djelatnosti: 0 kn naplate za razdoblje u ožujku u kojem nisu poslovali; popust od 50 posto za prva 2 tjedna ožujka u kojima se radilo otežano, a plaćanje tog iznosa na 3 rate nakon prestanka Vladinih mjera; objekti oštećeni potresom s područja Zagreba u potpunosti oslobođeni plaćanja.

Informacija o najnovijim poslovnim odlukama HDS ZAMP-a koje se odnose na ožujak i iduća razdoblja u kojem će objekti biti zatvoreni:
  • Korisnici: ugostiteljski objekti, hoteli, teretane, uslužne djelatnosti i slični korisnici za mjesec ožujak ostvarit će solidarne pogodnosti. Imajući u vidu posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj svojih članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom, HDS ZAMP objavljuje: za razdoblje od 15.3.* nadalje, u kojem navedeni korisnici u Hrvatskoj ne posluju i ne koriste glazbena djela, nemaju zaduženje niti obveze plaćanja naknade za glazbenu licencu.
  • Za prvih 14 dana ožujka, u kojima su ugostiteljski i drugi objekti (hoteli, obrti, teretane, saloni itd.) u zemlji radili otežano, za licencu gore navedenim korisnicima odobrava se popust od 50%.
  • Kako bi dodatno olakšali povratak u normalno poslovanje po završetku izvanrednih Vladinih mjera, taj umanjeni iznos naknade za mjesec ožujak moći će se platiti u 3 mjesečne rate. Napominjemo, radi se ukupno o 22,6%* iznosa u odnosu na redovno zaduženje kakvo je bilo za npr. mjesec veljaču u kojoj se poslovalo normalno.
Prestankom Vladinih izvanrednih mjera donijet će se odluka o visini mjesečne naknade za prvi i sljedeće mjesece u kojima će objekti korisnika ponovno početi s radom tj. korištenjem glazbenih djela.
  • Nadalje, korisnički objekti koji su na području Grada Zagreba potresom oštećeni u mjeri da ne mogu nastaviti s radom, izuzeti su u potpunosti od plaćanja naknade. Pozivaju se svi objekti na koje se odnosi ova odluka, da kontaktiraju HDS ZAMP pismeno na mail posl-zg@hds.hr
  • Svi objekti koji su prestali s radom sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne trebaju pojedinačno kontaktirati HDS ZAMP da su prestali sa radom jer je HDS ZAMP automatski proveo sve obustave poslovanja sukladno toj odluci i za sve objekte na koje se ona odnosi.
Više informacija na stranicama HDS ZAMP.

Stranica