Zamjenik ministra turizma na otvorenju godišnjeg skupa ADAC-a

Slika /arhiva/141112_DSC_7452.jpg

Zamjenik ministra turizma RH, dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu na otvorenju godišnjeg skupa ADAC Reisen Explorer, koji se od 12. do 16. studenog održava u Hrvatskoj. Riječ je o godišnjem skupu ADAC-a Reisen koji je u Zadru okupio oko 180 ključnih agenata i koji obuhvaća poslovne radionice uz detaljno upoznavanje regije i grada domaćina. Uz zamjenika, na svečanosti otvorenja sudjelovali su i glavni operativni direktor Der Touristik Frankfurt Micheal Frese, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Dražen Grgurović i predsjednik Uprave ADAC e.V. München Carsten C. Hübner.

„Njemačka je najvažnije emitivno tržište Hrvatske i upravo su njemački turisti najbrojniji u našoj zemlji. Činjenica da je Hrvatska ove godine odabrana za domaćina ovog važnog skupa, dokazuje popularnost Hrvatske u Njemačkoj, ali istodobno je i znak povjerenja u turizam naše zemlje. Stoga ovom prilikom želim zahvaliti svima koji vole našu zemlju i dolaze u nju, a posebice članovima ADAC-a koji su odabrali Hrvatsku za svoje godišnje okupljanje, što je izuzetno važno za promociju i za jačanje međusobnog partnerstva“, istaknuo je zamjenik dr. sc. Koraca prilikom svečanog otvorenja skupa. Zamjenik je tom prilikom okupljenima ukratko predstavio aktivnosti i planove turističkog razvoja Hrvatske, naglasivši snagu i potencijal turizma koji prvenstveno leže u autohtonosti te bogatstvu prirodne, kulturne i povijesne baštine. „Ova godina bila je dosta izazovna, no u prvih deset mjeseci ostvareni su bolji rezultati nego 2013., što dokazuje kako sve aktivnosti turističke politike daju odlične rezultate. Hrvatska je zemlja velikog turističkog potencijala koja ima mnogo više od sunca i mora, pa stoga jačanje konkurentnosti vidimo u stvaranju motiva dolazaka tijekom cijele godine. Također, dodatno ćemo raditi na jačanju kvalitete svih segmenata naše turističke ponude jer želimo da apsolutno svaki turist koji dođe u Hrvatsku otkrije sve njezine čari i ljepote, ponese kući lijepe uspomene, prenese ih drugima i ponovno se vrati u našu zemlju“, zaključio je dr. sc. Koraca.

ADAC Reisen osnovan je 1929. godine kao zajednički pothvat putničke agencije Deutsches Reisebüro i automobilskog kluba ADAC. Od 2000. godine djeluje, uz marke ITS, Jahn Reisen, Tjaereborg, Dertour, Meier´s Weltreisen, kao dio koncerna DER Touristik (Rewe Group). U ponudi ADAC Reisen nalazi se oko 10 tisuća hotela i apartmana, više od 11 500 letova u suradnji s 200 avio kompanija te 120 partner rent-a-car agencija. ADAC Reisen prati strategiju multi prodajnih kanala sa fokusom na mrežu putničkih agencija, kojih je više od 10 tisuća u Njemačkoj, a od toga imaju 170 vlastitih podružnica diljem Njemačke, 533 franšiza te surađuju sa 2000 partner agencija i sa 7000 neafiliranih agencija.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca jutros je sudjelovao i na konferenciji za medije u Puli koja se održala povodom predstavljanja međunarodne triatlon utrke izdržljivosti „IRONMAN 70.3“, koja će se po prvi puta održati u Hrvatskoj, točnije u Puli 20. rujna iduće godine. Tako je Hrvatska postala jedna od gotovo 60 zemalja svijeta u kojima se održava ovo natjecanje koje okuplja oko 3 tisuće natjecatelja i više od 100 tisuća sudionika. Zamjenik Koraca je ukratko predstavio projekt Hrvatska 365 rekavši kako se ova utrka izvrsno uklapa u koncept produljenja sezone. Također je naglasio kako su otvorene mnoge mogućnosti za dodatnom promocijom naše zemlje u svijetu, ali i prilika da se grad Pula, osim kao kulturna destinacija, dodatno pozicionira i kao destinacija sportskog turizma.



Pisane vijesti