Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca na 9. Kongresu hrvatskog kampinga

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca otvorit će 9. Kongres hrvatskog kampinga u srijedu, 28.listopada, s početkom u 10.00 sati u Ilirija resortu – Acquatic centar Ilirija, Biograd n/m.

Kongres će okupiti više od 200 domaćih i stranih sudionika, većinom predstavnike, vlasnike i direktore domaćih kampova te njihove goste iz drugih segmenata turističke industrije kao i međunarodne stručnjake poput direktora vodećeg europskog udruženja za kampove ACSI-ja Ramona Van Reinea, direktora Europske udruge za ekološku certifikaciju kampova Eco Camping Wolfganga Pfrommeraija i druge. U sklopu kongresa najboljim kampovima bit će uručena priznanja za kvalitetu "Croatia's Best Campsites", "Naj Kamp Adria 2015" te nagrade "Ecocamping".

Prema Državnom zavodu za statistiku u kampovima u Hrvatskoj ove je godine u prvih osam mjeseci ostvareno 2,2 milijuna dolazaka turista, te 14,9 milijuna noćenja, što su porasti od 4,3 posto u dolascima, odnosno 3,2 posto više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Hrvatska raspolaže s 278 kampova, ukupnog kapaciteta 237,7 tisuća kreveta (udio u ukupnom kapacitetu iznosi 23,1%). Prosječan boravak turista u hrvatskom kampu je 6,7 dana.



Najave