Zamjenik Koraca na otvorenju Hotela Vila Rova u Malinskoj

Slika /arhiva/120515_v_rova_01.jpg

Danas je u Malinskoj na otoku Krku otvoren Hotel Vila Rova, a na svečanom događaju, uz vlasnika Ivicu Krnčevića, prisustvovali su i zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te čelnici lokalne samouprave.

Zamjenik Koraca istaknuo je kako su investicije i inovacije u hotelski sektor nezaobilazan čimbenik dodatnog jačanja konkurentnosti hrvatskog turizma te će ovaj projekt svakako pridonijeti ne samo atraktivnosti i privlačnosti destinacije, već i konkurentnosti naše zemlje.

„Turizam je danas najpropulzivnija gospodarska djelatnost u Hrvatskoj u kojoj hotelska industrija igra veliku ulogu. Svaka investicija u ovaj smještajni segment itekako je vrijedna, tim više što prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine planiramo povećati udio hotelskog smještaja u ukupnim kapacitetima s 13 na 18 posto, uz povećanje broja hotela visoke kategorije“, rekao je zamjenik ministra te poželio puno uspjeha svim turističkim djelatnicima, a posebno novootvorenom hotelu u turističkoj 2015. godini.

Ugostiteljstvo i trgovina „Rova“, u čijem je vlasništvu Hotel Vila Rova, završilo je provedbu EU projekta “Rekonstrukcija hotela Vila Rova“. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013. prema javnom pozivu Ministarstva poduzetništva i obrta „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ objavljenog u prosincu 2013. godine.  Ovaj projekt je jedan od devet projekata iz turističkog sektora prihvaćen za sufinanciranje iz EU fondova i prvi uspješno završen.

U okviru projekta provedene su sljedeće aktivnosti: nadograđen 3. kat, prošireno prizemlje dogradnjom ulaznog hola, ugrađeno dizalo koje povezuje sve nadzemne etaže, prenamijenjen suteren u wellness i trim kabinet, u potpunosti rekonstruirane postojeće etaže, rekonstruirana pročelja, izgrađen vanjski bazen i  sunčalište te izvršeno opremanje hotela, ugrađeni solarni kolektori.

Bračni par Krnčević, Ivica i Slavica još 1996. godine imali su jasnu viziju razvoja turizma na području Općine Malinska-Dubašnica te u okviru zone Rova otvaraju mali pansion 2* s 15 soba i vrhunskom uslugom, uz prateći pansionski i alla carte restoran. Već iduće sezone, procjenjujući potrebe turista, ulažući golem trud i sredstva s ciljem poboljšanja kvalitete usluge, podižu kategorizaciju pansiona na 3 zvjezdice. To naravno nije zadovoljilo njihovu ambiciju, a ponovno držeći u prvom redu do potreba, zahtjeva i navika zapadnoeuropskog gosta, procjenjuju da pansion mora postati hotel.

Uređenjem stoljetnog maslinika i postavljanjem plažnog objekta ugostiteljskog sadržaja, te sunčališta za goste hotela, kreiraju pravu malu mediteransku oazu, a pansion postaje hotel s tri zvjezdice. Završetkom izgradnje, hotel Vila Rova svojim gostima otvara vrata s 19 hotelskih soba i 2 apartmana - sa pogledom na more, wellnessom&spa, mini teretanom, vanjskim bazenom i jacuzzijem, čime znatno pridonosi kvaliteti turističkog sadržaja općine Malinska-Dubašnica i čitavog otoka Krka.



Pisane vijesti