Zamjenik Ivičić primio delegaciju iz pokrajine Baden-Württemberg

Slika /arhiva/140605-mint1.jpg

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić primio je danas u Ministarstvu turizma delegaciju iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg, na čelu s predsjednikom Zajedničke skupštine okruga savezne zemlje Baden-Württemberg Joachimom Walterom i potpredsjednikom skupštine Frankom Hämmerleom.     

Teme susreta hrvatske i njemačke delegacije bile su razmjena iskustva na području turizma te mogućnosti dodatne turističke suradnje. Zamjenik Ivičić naglasio je da Njemačka predstavlja najveće emitivno tržište te predstavio rezultate turističkog prometa njemačkih turista u 2013. godini.

„Njemačka je važan i pravi partner za Republiku Hrvatsku, posebice za turističko tržište naše zemlje. Prošle godine Hrvatsku je posjetilo oko 2 milijuna njemačkih turista, što predstavlja gotovo petinu ukupnog turističkog prometa. Nijemci su jedni od najlojalnijih gostiju, pa vjerujem da će se dobri rezultati s njemačkog tržišta nastaviti i ove godine“,  rekao je zamjenik.

Zahvalivši na toplom prijemu, predsjednik Walter predstavio je osnovne turističke informacije o Pokrajini, naglasivši kako turizam u BDP-u čini tek 4 posto te da im je cilj razvijanje cjelogodišnjeg turizma. Također, istaknuo je kako Hrvatska predstavlja vrlo traženo i privlačno turističko odredište u Njemačkoj te da u tom smislu i njihova pokrajina zasigurno može preuzeti pozitivnu turističku praksu i iskustvo.

Zamjenik Ivičić predstavio je i osnovne smjernice razvoja turizma RH prema Strategiji do 2020. godine, s naglaskom na jačanje kvalitete smještaja te ih upoznao s mogućnostima investiranja u turistički sektor.

Sljedeći tjedan, delegacija iz Njemačke službeno će posjetiti Istru, gdje će s čelnicima turističkog sektora razgovarati o zajedničkim aktivnostima.

Uz zamjenika, na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministra Davor Ižaković, savjetnik ministra Davor Njirić te voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu suradnju Mirela Grgurić.
 



Pisane vijesti