Zamjenik Ivičić i veleposlanik Ukrajine Levchenko razgovarali o suradnji

Slika /arhiva/HR_UKR1.jpg

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić primio je danas veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka, s kojim je razgovarao o aktualnim temama iz turističkog sektora, odnosno o predstojećoj turističkoj sezoni, dolasku turista iz Ukrajine te o viznom režimu. Zamjenik Ivičić je naglasio kako je tijekom proteklih godinu dana dva puta službeno posjetio Ukrajinu što potvrđuje činjenicu da su Hrvatska i Ukrajina prijateljske zemlje, a posebno je  izrazio želju da upozna novu osobu na čelu turističkog sektora u Ukrajini, s obzirom na dosadašnju odličnu suradnju. Zamjenik je također naglasio kako Ministarstvo turizma kontinuirano surađuje s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova na unaprjeđenju procesa izdavanja viza kako bi se turistima, kojima je viza potrebna, proces izdavanja maksimalno olakšao. Navedena suradnja među ministarstvima biti će nastavljena.

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić primio je danas veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka, s kojim je razgovarao o aktualnim temama iz turističkog sektora, odnosno o predstojećoj turističkoj sezoni, dolasku turista iz Ukrajine te o viznom režimu.

Zamjenik Ivičić je naglasio kako je tijekom proteklih godinu dana dva puta službeno posjetio Ukrajinu što potvrđuje činjenicu da su Hrvatska i Ukrajina prijateljske zemlje, a posebno je  izrazio želju da upozna novu osobu na čelu turističkog sektora u Ukrajini, s obzirom na dosadašnju odličnu suradnju. Zamjenik je također naglasio kako Ministarstvo turizma kontinuirano surađuje s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova na unaprjeđenju procesa izdavanja viza kako bi se turistima, kojima je viza potrebna, proces izdavanja maksimalno olakšao. Navedena suradnja među ministarstvima biti će nastavljena.

Iako je hrvatsko tržište prošle godine zabilježilo pad u dolascima i noćenjima ukrajinskih turista, ove godine zahvaljujući zajedničkim naporima, hrvatski turizam ima priliku ostvariti bolje rezultate. To već pokazuju dosad ostvarene brojke jer je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno 4,5 posto više dolazaka i 7,8 posto više noćenja ukrajinskih turista. „Vjerujemo da bi s daljnjim napretkom u rješavanju viznog režima lanjski pad na godišnjoj razini s ukrajinskog tržišta mogao biti znatno smanjen“, naglasio je zamjenik Ivičić.



Pisane vijesti