Zamjenik Daglas Koraca na Sajmu zadruga hrvatskih branitelja

Slika /arhiva/1-FAH-H3119643.jpg

U Dubrovniku je danas, u organizaciji Ministarstva branitelja, održan jednodnevni Sajam zadruga hrvatskih branitelja s temom širenja turističke ponude RH kroz uključivanje braniteljskih zadruga i plasmana njihovih proizvoda i usluga. Svoje proizvode i usluge predstavilo je više od pedeset zadruga hrvatskih branitelja iz različitih dijelova Hrvatske, a štandove zadrugara obišli su ministar branitelja Predrag Matić, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić i pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević. "Najbolja priča o hrvatskim braniteljima, nakon Domovinskog rata, upravo je ova o braniteljima zadrugarima. Prije dvije godine bili smo u Rijeci, prošle godine u Zadru, a danas smo ovdje u Dubrovniku i naš je cilj da branitelje zadrugare povežemo s turističkim zajednicama i s hotelijerskim kućama", rekao je ministar branitelja Predrag Matić. Nakon obilaska i druženja sa zadrugarima, u sklopu sajma održan je i okrugli stol s temom „Suradnja s turističkim zajednicama i hotelijerima na području Dubrovačko-neretvanske i okolnih županija, programi financiranja i novi projekti“, a tom je prilikom zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca predstavio aktualnosti u turističkom sektoru RH, s naglaskom na bespovratne potpore Ministarstva turizma namijenjene i zadrugama.

U Dubrovniku je danas, u organizaciji Ministarstva branitelja, održan jednodnevni Sajam zadruga hrvatskih branitelja s temom širenja turističke ponude RH kroz uključivanje braniteljskih zadruga i plasmana njihovih proizvoda i usluga. Svoje proizvode i usluge predstavilo je više od pedeset zadruga hrvatskih branitelja iz različitih dijelova Hrvatske, a štandove zadrugara obišli su ministar branitelja Predrag Matić, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić i pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević.

"Najbolja priča o hrvatskim braniteljima, nakon Domovinskog rata, upravo je ova o braniteljima zadrugarima. Prije dvije godine bili smo u Rijeci, prošle godine u Zadru, a danas smo ovdje u Dubrovniku i naš je cilj da branitelje zadrugare povežemo s turističkim zajednicama i s hotelijerskim kućama", rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

Nakon obilaska i druženja sa zadrugarima, u sklopu sajma održan je i okrugli stol s temom „Suradnja s turističkim zajednicama i hotelijerima na području Dubrovačko-neretvanske i okolnih županija, programi financiranja i novi projekti“, a tom je prilikom zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca predstavio aktualnosti u turističkom sektoru RH, s naglaskom na bespovratne potpore Ministarstva turizma namijenjene i zadrugama.

"Nama je izuzetno drago da Ministarstvo turizma može pomoći braniteljskim zadrugama na ovom sajmu, da ih možemo podržati i povezati s hotelskim kompanijama. Također, želim naglasiti kako je program bespovratnih potpora pod nazivom "Konkurentnost turističkog gospodarstva" koji provodi Ministarstvo turizma, između ostaloga, namijenjen i zadrugama, što je odlična mogućnost za njihovo uključivanje u turistički sektor“, istaknuo je zamjenik Koraca.

Provedba mjera namijenjenih zadrugama hrvatskih branitelja kontinuirano se provodi od 2004. godine putem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Od početka provedbe mjera namijenjenih zadrugama hrvatskih branitelja, njihov se broj  broj povećao s deset, koliko ih je bilo registrirano 2004. godine, na više od 550 zadruga registriranih u 2014. godini. Čak 445 zadruga hrvatskih branitelja koristilo je neku od poticajnih mjera.



Pisane vijesti