Zajedničko predstavljanja hrvatske i slovenske turističke ponude u Šangaju

Slika /arhiva/110421-Shangaj_2.jpg

Nakon uspješnog sudjelovanja, te osvojene nagrade na turističkom sajmu „COTTM“ (China Overseas Tourism & Travel Market) u Pekingu, u Šangaju su 18. travnja 2011. godine održane zajednička predstavljanja hrvatske i slovenske turističke ponude te poslovne radionice kineskih, hrvatskih i slovenskih turističkih djelatnika. Uz predstavnike desetak hrvatskih i slovenskih turističkih agencija, u aktivnostima su sudjelovali i predstavnici Veleposlanstava Hrvatske i Slovenije iz Pekinga, te predstavnici hrvatske i slovenske turističke zajednice.

Nakon pozdravnih riječi, predstavnici turističkih zajednica dviju država predstavili su hrvatsku i slovensku turističku ponudu, uz predstavnike turske zrakoplovne kompanije Turkish Airlines, tvrtke partnera u promidžbi, koji su predstavili mogućnosti korištenja usluga avio-prijevoza, što uključuje Hrvatsku i Sloveniju. Uslijedila je poslovna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici kineskih, hrvatskih i slovenskih turističkih agencija, uz stotinjak predstavnika kineskih turističkih i putničkih agencija, te 11 predstavnika medija koji se bave područjem turizma.

Uz predstavnike HTZ-a i Veleposlanstva RH u Pekingu, promidžbi turističke ponude pridružile su se TZ grada Zagreba, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), te turističke agencije Atlantis Travel, Linea Travel, Hana Travel, pulski Uniline  te splitski T&T Smart Euope Travel. 

Tijekom radionice od hrvatskih su predstavnika najčešće tražene informacije o Plitvičkim Jezerima, Zagrebu i Dubrovniku te mogućnostima organizacije grupnih tura po Hrvatskoj koje bi objedinile upoznavanje glavnih kulturno-prirodnih atrakcija. Osim na sajmu u Pekingu, Hrvatska turistička zajednica će hrvatsku turističku ponudu predstaviti i na sajmu „WTF“ od 12. do 15. svibnja 2011. godine u Šangaju.



Pisane vijesti