Zagrebački vremeplov u punom zamahu

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Projekt Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“ u punom je zamahu na početku ovog ljeta. Tako će u subotu, 9.7., na Promenadnim koncertima u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, od 11.00 do 13.00 sati, nastupati Walter Neugebauer & grupa Cadillac, izvodeći poznate rock'n'roll uspješnice. Svaki koncert obogaćen je i dodatnim sadržajima, kao što su: fijaker, šnel fotograf, dječje radionice i igraonice, atikvarijat, izložbe slika i suvenira te kostimirani likovi iz hrvatske povijesti. U nedjelju se, u isto vrijeme, Promenadni koncerti održavaju na Vidikovcu parka Maksimir, a svojim izvedbama sve posjetitelje razveselit će Ansambl salonske glazbe Strauss.

Gornjogradske glazbene vedute, uz zagrebačke šansone, predstavlja grupa Potepuhi iz udruge „Zagrebački cinkuši". Svake subote, od 10.00 do 12.00 sati, možete uživati u njihovim pjesmama na turistički zanimljivim mjestima na Gornjem gradu (Trg Sv. Katarine, Strossmayerovo šetalište, Markov trg).

Na Folklornoj sceni subotom od 10.00 do 12.00 te nedjeljom od 11.00 do 13.00 sati, FIS „Remete” prikazat će dio bogatog kulturnog naslijeđa iz svog kraja. Svake subote i nedjelje, na ruti Kaptol – Trg bana Jelačića – Tkalčićeva ulica, moći ćete pogledati običaje i nošne različitih folklornih skupina.

Gornji grad u prošlosti, oživjeli su kostimirani likovi (poštar, gradski stražar, kolporter, Manda, Marija Jurić Zagroka, nažigač, Dora Krupićeva,ban…) koji svake subote šeću po gornjogradskim ulicama i, uz zanimljive priče, razveseljavaju sve posjetitelje. Crtice zagrebačke prošlosti, možete poslušati i pogledati od 17.00 do 20.00 sati.

Novost ovogodišnjeg Zagrebačkog vremeplova su Plesne večeri na Zrinjevcu u sklopu kojih se svi posjetitelji, ali i građani Zagreba, mogu vratiti u doba plesnjaka te zaplesati na Zrinjevcu petkom od 20:30 do 22:30. Ne smijemo zaboraviti ni spomenuti Tkalčijanu gdje svake srijede, četvrtka i petka, od 19:00 do 23:00 sata, te subotom i nedjeljom od 11:00 do 13:00 sati, možete poslušati glazbu izvođača sa starogradskim i šlagerskim repertoarom te uživati u ritmu swinga, jazza i irske glazbe.

Podsjećamo, Zagrebački vremeplov zajednički je nazivnik nizu manifestacija koje Turistička zajednica grada Zagreba provodi na zagrebačkim ulicama i trgovima, vikendima od proljeća do jeseni, s ciljem oživljavanja prošlih vremena i običaja. Uskočite u vremeplov i upoznajte bana, Mandu, Zagorku kao i druge likove iz zagrebačke prošlosti, uživajte u 24 subotnja koncerta u nizu, okusite domaće kolače i svježe voće iz vrtova zagrebačke okolice, zapjevajte uz ulične svirače i otkrijte još mnogo toga.

Više o projektu, kao i raspored izvedbi, na stranicama Turističke zajednice grada Zagreba.

 



Pisane vijesti