Zagrebački vremeplov od 25. travnja do 5. listopada

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

U Zagrebu sutra počinje sedmi po redu Zagrebački vremeplov koji će, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), trajati sve do 5. listopada i svakog vikenda građanima i turistima nuditi različite glazbene, plesne i druge manifestacije, najavili su danas iz TZGZ-a.

Zagrebački vremeplov objedinjuje deset događanja koja, kako ističu iz TZGZ-a, svako na svoj način pokazuju zagrebačku prošlost i običaje.

Vremeplov počinje 25. travnja ujutro, susretom s kumicama na Dolcu, koje će oživjeti sjećanja na tisuće žena-kumica koje su kroz stoljeća hranile Zagrepčane.

U subotu, 26. travnja počinju i promenadni koncerti na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, dok se u nedjelju održavaju promenadni koncerti u Maksimiru.

U središtu grada, od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, svake će subote biti folklorna scena s nastupima folklornih društava, a održavat će se i gornjogradske glazbene vedute sa starogradskim i ljubavnim pjesmama uličnih svirača.

Na Gornjem gradu šetat će vikendima i kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti (Marija Jurić Zagorka, gradski stražar, kolporter i drugi), a ovu subotu počinje i smjena straže Kravat pukovnije, koja će se održavati svake subote i nedjelje te za Dan grada Zagreba i Dan kravate, u podne na Markovu trgu. (Hina)



Pisane vijesti