Zagrebački turistički informatori u novom ruhu

Slika /arhiva/110720-zgb-info1.jpg

Zagrebački turistički informatori, koje je Turistička zajednica grada Zagreba uvela prije pet godina, od ovog će tjedna zasjati u novim uniformama. Naime, kako bi naši informatori bili što uočljiviji i prepoznatljiviji, TZGZ je osmislila posebne uniforme koje će s prednje i stražnje strane imati plan grada, te time još više pojednostaviti snalaženje u gradu samim gostima, priopćili su iz TZ grada Zagreba.

Podsjećamo, Turistička zajednica grada Zagreba uvela je 2006. godine Zagrebačke turističke informatore te se taj projekt uspješno provodi iz godine u godinu. Zadatak ovih informatora je pružanje informacija posjetiteljima koje susreću na zagrebačkim ulicama, te na taj način pokazaju da Zagreb svoje goste dočekuje otvorenog srca.

Deset informatora u prepoznatljivim uniformama, kreće se po četiri turistički najfrekventnije rute u centru grada, svakog dana od 9 do 17 sati, a nedjeljom od 10 do 18 sati. Zagrebački centar obilaze u parovima, s time da jedan informator ima istaknuto slovo „i“ na uniformi, dok drugi ima plan grada. Informacije pružaju na raznim svjetskim jezicima, a gostima grada su na raspolaganju od travnja pa sve do kraja mjeseca listopada.

Uz postojeće Turističke informativne centre, info-kiosk te besplatni info-telefon, Zagreb je uvođenjem Zagrebačkih turističkih informatora postao jedan od prvih europskih gradova koji nudi uslugu "informacije u susret korisniku".



Pisane vijesti