Zagrebačka županija daje milijun kuna za turističke manifestacije

Slika /arhiva/zgb-zu-grb.jpg

Zagrebačka županija ove godine dodjeljuje milijun kuna za potpore turističkim manifestacijama na svom području, za što se zainteresirani mogu javiti na natječaj do 20. ožujka.

Pravo na potporu za manifestacije koje pridonose turističkoj ponudi Zagrebačke županije mogu ostvariti trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, javne ustanove, ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, jedinice lokalne samouprave i turističke zajednice na području te županije, izvijestili su u ponedjeljak iz te Županije.

Podnositelji zahtjeva mogu prijaviti i ostvariti potpore za najviše tri manifestacije, a potpora iznosi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije odnosno dodijeljene potpore po pojedinom korisniku mogu biti najviše 100 tisuća kuna.

Sredstva iz natječaja bit će namijenjena, kako kažu, za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja i prijevoznih sredstava, kao i za troškove promocije, smještaja, puta i honorare izvođača i vanjskih suradnika.

(Hina)



Pisane vijesti