Zagrebačka županija: 700 tisuća kuna za konkurentniji turizam

Slika /arhiva/zgb-zu-grb.jpg

Nakon provedenog javnog natječaja, Zagrebačka županija će dodijeliti 700 tisuća kuna bespovratnih sredstava za 14 korisnika za provedbu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva, izvijestili su u četvrtak iz te županije.

Ta su sredstva namijenjena za proširenje, opremanje, izgradnju, rekonstrukciju smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te za razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta, kušaonica, vinskih podruma i slično.

Natječaj je bio otvoren od početka travnja do sredine svibnja ove godine, a za bespovratna sredstva su se mogli javiti obrti i trgovačka društva izvan javnog sektora koji se bave ugostiteljskom ili turističkom djelatnošću te su prijavljeni i svoju djelatnost provode na području Zagrebačke županije.

Ukupno je, kažu iz Zagrebačke županije, zaprimljeno 18 zahtjeva, od kojih četiri nisu udovoljavala uvjetima natječaja. Ostalih 14 korisnika ostvarili su potpore u iznosima od 30 do 60 tisuća kuna.

Najveći iznos bespovratnih sredstava, od po 60 tisuća kuna, dobit će četiri korisnika, i to za ulaganja u smještaj, odnosno proširenje smještajnih kapaciteta, renoviranje, uređenje i opremanje soba, apartmana ili prenamjenu, i to na području Velike Gorice, Samobora i Zaprešića.

Po 50 tisuća kuna odobreno je za ukupno sedam projekata ulaganja u dodatne sadržaje, poput širenja wellnes ponude, uređenja dječjih igraonica, ugradnje jacuzzija, uređenja kušaonice vina, dodavanja sportskih sadržaja ili uređenja restorana u Ivanićgradu, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Kravarskom, Svetoj Nedelji i Samoboru.

Za uređenje restorana u Jastrebarskom te uređenje kušaonice vina u Samoboru odobreno je, pak, po 40 tisuća kuna, dok će projekt nabavke dvaju konja obrta iz Kloštar Ivanića županija potpomoći s 30 tisuća kuna.

(Hina) 



Pisane vijesti