Zagreb VINOcom 22. i 23. studenoga s više od 300 izlagača

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/HN20191118351898.JPG

Međunarodni festival vina i kulinarstva 14. Zagreb VINOcom u hotelu Esplanade 22. i 23. studenoga okupit će više od 300 izlagača, većinom vinare, proizvođače delicija i trgovce iz Hrvatske i Europe, među kojima i iz Slovačke koja je zemlja-partner, najavili su organizatori na konferenciji za medije.

"Zagreb VINOcom jedan je od najstarijih festivala u Hrvatskoj koji promovira vino, hranu i općenito kulturu stola. Vjerujem da će i ove godine privući velik broj posjetitelja i stručnjaka, čija ćemo očekivanja nadam se ispuniti kao i prethodnih godina", kazao je na konferenciji osnivač i direktor festivala Ivan Dropuljić.

Osim predstavljanja i mogućnosti kušanja više od 200 vrsta vina te brojnih sireva, pršuta, kulena i slatkih delicija festival nudi i desetak stručnih eno-gastro radionica za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje i druge ljubitelje vina i hrane, a kao novost ove godine Dropuljić je naveo proširenje izlagačke površine u Esplanadi i na njihov Casino u podrumu hotela.

Ispred zemlje-partnera ovogodišnjeg VINOcoma Slovačke na konferenciji za medije savjetnik u slovačkom veleposlanstvu u RH Jan Štark izrazio je zadovoljstvo tom suradnjom, koja se po njemu može i nastaviti s obzirom na sličnosti dvije zemlje.

"Iz Slovačke će se predstaviti tri vinara, a već se razgovara o nastavku suradnje tako da se hrvatska vina više predstavljaju u Bratislavi, a slovačka u Zagrebu. Slovačka ima dugu vinarsku tradiciju, a u zadnjih nekoliko godina osvaja i medalje na međunarodnim vinskim natjecanjima", istaknuo je Štark, dodajući da su u toj zemlji po stanovniku godišnje popije 12,5 litara vina, a da se godišnje proizvede 600 tisuća hektolitara.

Kao i svake godine i ove će festival imati i humanitarnu komponentu, jer će određena sredstva donirati udruzi RokOtok koja promovira jače povezivanje djece i roditelja kroz razne aktivnosti.

Festival se otvara u petak, 22. studenoga u 11 sati. 

(Hina/FaH)

Pisane vijesti