Zagreb u TV emisiji „Bez granica“(„No Barriers“)

Slika /arhiva/130520-NoBarriers.jpg

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice te prvog i jedinog vodiča za osobe s oštećenim sluhom, Vande Šagovac, u Zagrebu ovih dana boravi novinar i TV voditelj iz SAD-a, Joel Barish.

Barish je putnik, avanturist i voditelj emisije „No Barriers“ („Bez granica“) koja prati standard života gluhih osoba diljem svijeta i ujedno medijski pokriva te promovira državu koju posjećuje. TV ekipa bit će u Hrvatskoj između 20. i 28. svibnja, a obići će Zagreb i Zagrebačku županiju te Pulu, Split, Dubrovnik, Karlovac, NP Plitvička jezera i NP Krka.

Uz pružanje domaćinstva Barishu i njegovoj ekipi, TZ grada Zagreba bila je domaćin mnogim novinarima i predstavnicima medija od početka godine, pa je tako od siječnja realizirano 35 studijskih putovanja pripadnika medija s ukupno 70 osoba iz cijelog svijeta, a do kraja svibnja dolaze novinari iz Švicarske, SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Početkom svibnja u Francuskoj je objavljen poseban vodič pod nazivom „Zagreb l'essentiel“, koji na 160 stranica prikazuje sve ono što se u glavnom gradu Hrvatske ne smije propustiti. Vodič je nastao kao rezultat suradnje TZ grada Zagreba i novinarke Emmanuelle Bluman, a time je Zagreb uvršten u kolekciju „Guide Capital(es)“, uz bok Rimu, Barceloni, Pragu i ostalim glavnim gradovima svijeta.



Pisane vijesti