Zagreb Tourfilm Fest: Dodijeljene nagrade najboljim filmovima

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191014_zgb_tourfilm2019.jpg

Na svečanoj večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade, na kojoj su se okupili sudionici 8. ZAGREB TOURFILM FESTIVALA, filmaši i turistički znalci, profesionalci i ljubitelji atraktivnih destinacija, uručene su nagrade najboljima, a Grand Prix osvojio je film Dubrovnik Riviera, ujedno proglašen i najboljim hrvatskim turističkim filmom.

Festival, održan u Zagrebu, od 9. do 12. listopada, odvijao se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Balduči filma, a pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma RH te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Ove godine pristiglo je više od 300 filmova, a bilo ih je iz ukupno 41 zemlje svijeta, od Španjolske, Portugala, Saudijske Arabije, do Japana, Ekvadora, Brazila, a pobjednike je birao međunarodni žiri od deset članova.

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL, čija je direktorica producentica Spomenka Saraga, dio je međunarodnog udruženja filmskih festivala CIFFT sa sjedištem u Beču, koji ukupno broji 17 svjetskih festivala.

Nagradu za životno djelo "Promocija turizma - stil života" koju Zagreb Tourfilm Festival dodjeljuje zaslužnim pojedincima koji su gostima Hrvatske i njihovom ugodnom boravku u njoj, ali i promociji naše zemlje u svijetu posvetili cijeli život, dobila je je Dagmar Meneghello, novinarka, izdavačica, kolekcionarka, galeristica, mecena i vlasnica stoljetnog turističkog posjeda na otoku Palmižani otvorenog još 1906. godine. Iz otočića daleko od civilizacije, bez vode, struje, telefona i organizirane veze s kopnom, ogromnom strašću kroz proteklih pola stoljeća stvorila je jedan od najljepših hrvatskih brendova kulturnog turizma poznatog u cijelom svijetu.

Nagrađene filmove možete vidjeti u nastavku:



Ostale vijesti