Zagorje posjetilo 18 posto više turista

Slika /arhiva/100630-zagorje.jpg

Krapinsko-zagorska županija imala je u prvih osam mjeseci ove godine 18 posto više turista nego u istom razdoblju lani, te porast turističkih noćenja za 13 posto, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Krapini na kojoj su na promociji Zagorja kao jedinstvenoga turističkog odredišta prepoznatljivog naziva "Bajka na dlanu" predstavljene aktivnosti Krapinsko-zagorske županije te županijske Turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapine.

Turizam se, kako je rečeno, pozicionirao kao važan skup gospodarskih grana u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sa svojim prirodnim, povijesnim, kulturnim i ljudskim potencijalima i bogatstvima naša regija može uspješno konkurirati na zahtjevnome turističkom tržištu, rekao je krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i dodao kako se zato posljednjih godina izrazita važnost daje brendiranju Zagorja kao jedinstvenog turističkog odredišta i razvoju različitih oblika turističke ponude s naglaskom na zagorsku enogastronomiju, tradiciju, prirodna bogatstva i vrijednote.

U županiji su u tijeku dva velike turističke investicije - Terme Tuhelj sa 70 milijuna kuna te Terme Jezerčica s 20 milijuna kuna, čime se, kako je rečeno, Zagorje nastoji brendirati kao odredište s četiri zvjezdice.

Na konferenciji su predstavljeni novi turistički internetski portal i turistička karta Krapinsko-zagorske županije, a najavljene su i priredbe koje će se uskoro održati, primjerice kulinarski show "Zagorski chef", 16. rujna u Termama Tuhelj, zatim "Sto posto zagorsko" na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 30. rujna do 2. listopada i "Štruklijada", koja će se početkom listopada održati u Klanjcu.

Najavljeni su i planovi vezani uz turizam za 2012. godinu, posebice razvoj konjičkog turizma te cikloturizma. Tako se sljedeće godine planira prvi konjički kup u Krapinsko-zagorskoj županiji, a kad je riječ o cikloturizmu, zadaća je izraditi karte biciklističkih staza. (Hina)



Pisane vijesti