Zadar u kolovozu s više dolazaka i noćenja

Slika /arhiva/100811-zadar-p.jpg

U Zadru je tijekom kolovoza boravilo 90.665 turista koji su ostvarili 423.832 noćenja, što je povećanje od dva posto u dolascima i tri posto u noćenjima, izvijestila je u srijedu zadarska Turistička zajednica.

U prvih osam mjeseci registrirano šest posto više dolazaka (ukupno 304.674) i osam posto više noćenja (1.180.997).

Od ukupnog broja kolovoških turista, 83.875 su stranci, koji su ostvarili 383.724 noćenja uz značajan porast broja noćenja Španjolaca (23 posto), Mađara (19 posto) i Slovenaca (14 posto).

Bez obzira na to, najveći broj noćenja i dalje ostvaruju Nijemci, Talijani i Slovenci. Pritom dvije trećine turista odsjeda u privatnom smještaju, u hotelima 24 posto, pet posto u kampovima te četiri posto u hostelima.

"Prije dvadeset dana imali smo milijunto noćenje, a sezonom smo vrlo zadovoljni jer imamo konstantan zamjetan rast. Posebno me veseli što su nam nakon niza godina Talijani u laganom rastu, za osam mjeseci imamo pet posto više talijanskih dolazaka. No teško bi bilo ovako dobrog rezultata bez Nijemaca, naših najbrojnijih posjetitelja, kojih je u razdoblju od siječnja do kraja kolovoza bilo čak 13 posto više, a ostvarili su 22 posto više noćenje nego lani", kaže direktor Turističke zajednice Zadra Zvonko Šupe.

Ističe kako dobra sezona nije posljedica sunčana vremena već isključivo rada turističkih djelatnika.

(Hina)



Pisane vijesti