Zadar spreman za prihvat turista s najvećeg kruzera

Slika /arhiva/100811-zadar-p.jpg

Zadar je spreman za prihvat gostiju-putnika s najvećeg kruzera koji je ikad pristao u taj grad, turističke luksuzne krstarice Celebrity Equinox koja će u petak, 11. srpnja, u taj grad dovesti oko 2800 putnika čime će se ujedno označiti i puštanje u promet nove luke Gaženica za prihvat kruzera.

Doznaje se to danas od direktora Turističke zajednice grada Zadra Zvonka Šupea koji za Hinu ističe da se za doček putnika s tog kruzera priprema program dobrodošlice u Zadru koji se time upisuje i među mediteranske, ali i hrvatske luke koje prihvaćaju takve velike brodove na kružnim putovanjima.

Krstarica Celebrity Equinox, koja plovi pod zastavom Malte, u vlasništvu je kompanije Celebrity Cruise, a u Zadar dolazi u sklopu kružnog putovanja koje počinje u Barceloni, a završava u Veneciji.

Za turizam grada Zadra dolazak takve luksuzne krstarice svakako znači jako puno jer osim što će dolasci takvih kruzera dodatno skrenuti pažnju na taj grad i njegovu ponudu, realno je očekivati i povećane turističke potrošnje s obzirom da će putnici s kruzera sići s broda i obilaziti ne samo Zadar nego i njegovu okolicu, naglašava Šupe.

Ne očekuje ni probleme oko prihvata tolikog broja gostiju u jednom danu jer je Zadar, kako kaže, i inače dosta dobro organiziran turistički grad, ali i prostorno širok te bogat ponudom u svom 'starom' dijelu, turistima i najzanimljivijem.

Šupe vjeruje da će i to zasigurno pridonijeti dobrim turističkim rezultatima Zadra u ovoj godini, tim više što je i prva polovica godine prošla s ukupno 15 posto više turističkih dolazaka, a samo lipanj s nešto iznad 20 posto više i dolazaka i noćenja nego prošle godine.

Dobre su najave i za srpanj i kolovoz, pa i za posezonu, a Šupe dodaje i da za sada nema nekih problema s 'punjenjem' kapaciteta te da se sve odvija prema planovima.

Otvorenje nove luke Gaženica za prihvat kruzera za kraj ovog tjedna najavili su danas i iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture dodajući da će se na sutrašnjoj konferenciji za medije u Zadru govoriti i o premještanju trajektnog prometa iz stare zadarske luke iz središta grada u Gaženicu, a s tim u vezi i postavljanje privremene građevine putničkog terminala. (Hina)



Pisane vijesti