Zadar DigIT - prva hrvatska konferencija o digitalnom turizmu

Slika /arhiva/Zadar-digit_L13w.jpg

Prva hrvatska konferencija o digitalnom turizmu, Zadar DigIT, ove će godine u Zadru okupiti domaće i strane komunikacijske i turističke stručnjake, u potrazi za odgovorom na pitanje možemo li svoju turističku ponudu poboljšati i unaprijediti koristeći napredne tehnologije i internet te može li hrvatski turizam zakoračiti u digitalno doba.

Konferencija se održava od 14. do 16. studenoga u Zadru i ima nekoliko konkretnih ciljeva: redovito okupljati stručnu javnost i poduzetnike, spojiti i aktivirati akademski i realni sektor, unapređivati znanje i kontakte putem radionica, konferencija i druženja, kao i istraživati i uvoditi novitete u području digitalnog turizma.

Konferencija je namijenjena svim djelatnicima u turizmu, od vlasnika turističkih agencija, velikih i malih hotelijera, ugostitelja, članova turističkih zajednica, ali i stručnjacima koji se bave bilo kojim aspektom online komuniciranja i online biznisa.

Digitalni turizam prije svega je potpora uobičajenom turističkom iskustvu, no sa sve većom umreženošću ljudi diljem svijeta. Pitanja na koja će sudionici konferencije pokušati odgovoriti su kako najbolje komunicirati turističke prednosti, gdje potražiti goste i na koji način im se obratiti, kako im pomoći tijekom posjeta Hrvatskoj i kako odgovoriti na njihove sve veće 'digitalne' zahtjeve te u kojem smjeru razvijati ne samo tehnologije, nego i pristup i razmišljanje turizmu.



Pisane vijesti