Za vikend znatno veći broj dolazaka u Hrvatsku u odnosu na prošlu sezonu

Slika /arhiva/100710-turist1.jpg


U Istru ušlo više od 87 tisuća putnika


Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana,bod jučer do danas u 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 87.745 putnika, od toga 82.379 inozemnih gostiju, izvijestila je danas istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 51.938 gostiju, od čega 46.890 stranih turista. Tijekom jutra promet je bio pojačan na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija premda nije bilo dužih čekanja, a na izlazu iz zemlje kolona vozila u jednom je trenutku bila dugačka oko 18 kilometara. Trenutno se ona smanjila i iznosi oko osam kilometara.

Od inozemnih gostiju prilikom ulaska u Hrvatsku najbrojniji su bili Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Talijani. (Hina)

Rijeka: Preko Rupe i Pasjaka više od šest tisuća vozila

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je od ponoći do 11 sati ujutro ušlo 6 tisuća i 400 vozila, odnosno 22 tisuće i 500 osoba, a promet je tijekom jutra pojačan, izvijestili su iz postaje Granične policije u Rupi.

Prema podacima Granične policije u Rupi, od ponoći do 11 sati preko GP Rupa u Hrvatsku je ušlo 13 tisuća osoba, odnosno tri tisuće i 600 vozila. U istom razdoblju iz Hrvatske je izašlo tisuću i 300 vozila, odnosno 5 tisuća osoba.

Preko GP Pasjak od ponoći do 11 sati ujutro zabilježen je ulazak 9 tisuća i 500 osoba i 2 tisuće i 800 vozila. U istom razdoblju Hrvatsku je napustilo tisuću i 100 vozila, odnosno 4 tisuće osoba.

Promet na dva granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji pojačan je tijekom cijelog jutra i na ulazu i na izlazu iz Hrvatske, no nema dužih čekanja, izvješćuju iz postaje Granične policije u Rupi. (Hina)

Preko Goričana i Murskog Središća ušlo 12 posto više stranih putnika

Na graničnim prijelazima Goričan i Mursko Središće u Međimurskoj županiji, tzv. sjevernim vratima Hrvatske, od početka srpnja zabilježen je 12 posto veći ulazak stranih državljana u Hrvatsku u odnosu na isto razdoblje lani, doznaje Hina od voditeljice smjene granične policije na graničnom prijelazu Mursko Središće Tatjane Crnetić.

Samo u prvih deset dana ovog mjeseca kroz prijelaz u Murskom Središću u našu zemlju ušlo je više od 32 tisuće stranih državljana, dok je u isto vrijeme lani ta brojka bila 28 tisuća.
Tijekom jučerašnjeg dana te protekle noći kroz taj je granični prijelaz ušlo 3950 stranaca, a iz zemlje ih je izašlo pola manje.

Sličnu situaciju potvrdili su iz Policijske uprave međimurske za granični prijelaz Goričan, gdje je na dva prijelaza ukupno tijekom posljednjih 24 sata u zemlju ušlo nešto više od 9 tisuća stranih državljana.

Crnetić je napomenula kako se još intenzivniji ulazak stranih turista očekuje od 15. srpnja te će trajati do kraja kolovoza.

Za strane goste Hrvatska turistička zajednica priredila je besplatne prometne karte i letke s osnovnim informacijama o Hrvatskoj, koji im se dijele na graničnim prijelazima.

Da bi se što lakše nosili s povećanim brojem prelazaka granice u pomoć međimurskim graničnim policajcima tijekom ljeta stići će kolege iz Brodsko-posavske županije. (Hina)


Pisane vijesti