Za Uskrs u Dubrovniku oko sedam tisuća gostiju

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Tijekom uskrsnih blagdana u Dubrovniku se očekuje oko 7.000 gostiju uglavnom iz zapadnoeuropskih zemalja, Španjolske, Skandinavije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i drugih, izvijestila je jučer Turistička zajednica grada Dubrovnika.

U Dubrovniku su otvorena 24 hotelska objekta koja će biti dobro popunjena, a turistički su djelatnici zadovoljni najavama za predstojeći blagdan, ali i dosadašnjim ostvarenjima turističkog prometa, koja je od početka godine bolja u dolascima i noćenjima za 18 posto.

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je brojne prigodne programe za sve Dubrovčane i njegove goste, pa je tako primjerice otvoren uskrsni sajam u prostoru Luža, a ispred Palače Sponza bit će upriličena radionica tradicionalnog bojanja uskrsnih jaja u suradnji s Udrugom dubrovački primorski svatovi.

Iz Turističke zajednice također napominju kako neposredno prije Uskrsa kreće i ljetni red letenja te će u zračnu luku Dubrovnik izravnim letovima niza avio-kompanija stizati gosti iz više gradova Njemačke, Norveške, Poljske, Švicarske, Španjolske, Skandinavije te Velike Britanije. U vrijeme Uskrsa očekuje se i više charter letova posebno sa španjolskog tržišta.

Ukupno će u vremenu od ožujka do studenog Dubrovnik biti povezan sa 60-ak izravnih zračnih linija iz europskih destinacija. Na tim linijama počinje se prometovati krajem ožujka i početkom travnja, a očekuje se ukupno više od 6 tisuća letova.

Također za Uskrs započinju i dolasci brodova na kružnim putovanjima te se za predstojeći vikend u Dubrovniku očekuje nekoliko tisuća posjetitelja, napominju iz Turističke zajednice grada. (Hina)



Pisane vijesti