Za Tjedan odmora vrijedan prijavilo se više od 80 tvrtki

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_Plitvice.jpg

​Za projekt "Tjedan odmora vrijedan" od 10. do 19. travnja Ministarstvo turizma do sada je dogovorilo ponude s popustima za domaće turiste s više od 80 tvrtki, među kojima su hotelijeri, restorani, NP Plitvička jezera, Croatia Airlines i druge, rekao je ministar turizma Gari Cappelli. Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) taj projekt provode u suradnji i sa HGK te drugim partnerima.

Taj projekt osmišljen je s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa u pred i posezoni te bi se ove godine trebao provesti prvi puta u uskrsnom tjednu (10. do 19. travnja). Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) taj projekt provode u suradnji i sa HGK te drugim partnerima.

Za Tjedan odmora vrijedan prijave do 1. travnja 

Prijave poslovnih turističkih i drugih subjekata s ponudama s popustima krenule su od 17. veljače ove godine, a Ministarstvo turizma je, kako ističu, odradilo i niz sastanaka s ključnim dionicama u sustavu turizma, od ponuditelja smještaja, ugostiteljstva, prijevoza, do kulturnih i ponuda nacionalnih parkova, parkova prirode i drugima.

"Svi su iskazali interes za sudjelovanjem u ovom projektu, kojemu je cilj da svi građani Hrvatske mogu upoznati i posjetiti različite dijelove zemlje uz povoljnije cijene za turističke proizvode, od smještaja i prijevoza, do ugostiteljskih, kulturnih i drugih sadržaja za različite doživljaje", kažu na upit Hine iz Ministarstva.

Ističu i da se zainteresirani ponuditelji za sudjelovanjem u tom projektu mogu prijavljivati do 1. travnja, a sve ponude će objaviti na posebnoj web stranici tjedanodmoravrijedan.hr,, s naglaskom da će Ministarstvo turizma osigurati potporu za poslovne subjekte na toj stranici.

Za izdavanje Hrvatske turističke karticu prijavilo se sedam banaka

Ministarstvo turizma ove godine planira i realizaciju još jednog projekta za domaće turističko tržište - Hrvatsku turističku karticu, za čije je izdavanje Ministarstvu ponudu predalo sedam banaka temeljem provedenog javnog poziva za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u RH.

Banke će, kako od odgovaraju iz tog Ministarstva, tu karticu moći izdavati nakon što potpišu ugovor s Ministarstvom te se očekuje da bi te kartice bile spremne za izdavanje početkom drugog tromjesečja ove godine.

"Nakon što potpišu ugovor, popis banaka koje će moći izdavati tu karticu će biti na web stranicama Ministarstva turizma, a banke koje su se prijavile morat će odraditi tehnički dio vezan za izdavanje tog zapravo novog platnog instrumenta", objašnjavaju iz Ministarstva turizma.

U suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) oko toga su proveli i anketu među poslodavcima s namjerom utvrđivanja njihovog interesa za primjenu nekog oblika tog turističkog vaučera. Kako kažu, u anketi je svaki drugi poslodavac iskazao načelni interes za koncept te kartice te da ih je 63 posto reklo da tu preferiraju vrijednosti od tisuću do tri tisuće kuna po zaposleniku godišnje. Većina je to ocijenila i kao model nagrađivanja zaposlenika. (Hina)

Pisane vijesti