Za ruralni turizam u Istri 1,59 milijuna kuna

Slika /arhiva/azapl_polj_rr.JPG

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 1,59 milijuna kuna iz IPARD-a za tri projekta ruralnog turizma u Istri, izvijestili su u četvrtak iz Agencije.

Riječ je o isplatama na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti".

Tako je obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Nevija Tirelija isplaćeno 561,4 tisuće kuna za izgradnju i opremanje objekta za potrebe ruralnog turizma, a IPARD sredstvima također je izgrađen i bazen.

Korisniku Igoru Runko isplaćeno je 540,9 tisuća kuna kuna za rekonstrukciju objekta za potrebe ruralnog turizma. Tijekom rekonstrukcije tim je sredstvima u potpunosti opremljena kuhinja, blagovaonica te spavaće sobe, navode iz Agencije.

Tvrtki Vila Rakovci d.o.o. isplaćeno je, pak, 495,8 tisuća kuna za izgradnju kuće za odmor u naselju Rakovci nedaleko Poreča, čija je osnova namjena iznajmljivanje turistima.

Navedenim ulaganjima stvorile su se nove mogućnosti zapošljavanja, te se poboljšala socijalna struktura na području Istarske županije, zaključuju iz Agencije.

(Hina)



Pisane vijesti