XI. Europsko prvenstvo mažoretkinja, do 12. lipnja

Slika /arhiva/080616_Gala_mazoret1.JPG

Spoj plesa, glazbe, šarenila kostima i vještog baratanja štapom; riječ je o XI. Europskome prvenstvu mažoretkinja, koje će se održavati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici od 9. do 12. lipnja 2016. godine.

Prvenstvo ove godine organizira Hrvatsko udruženje mažoret timova i Mažoretkinje grada Crikvenice u okrilju Svjetske krovne organizacije (International Federation of Majorettes Sport IFMS), uz potporu grada i TZ Crikvenice.

Sudjeluje ukupno 22 tima iz 7 zemalja, a to su Češka, Slovačka, Poljska, Rusija, Bjelorusija, Italija i Hrvatska. Osim domaćina, Mažoretkinja grada Crikvenice, iz Hrvatske još dolaze i Halubajke-Viškovo, mažoretkinje PK Barbara iz Zagreba te mažoretkinje grada Opatije.

Svečano otvaranje održat će se u četvrtak, 9. lipnja, u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici u 9:30 sati, nakon čega slijedi natjecanje sve do 20 sati i proglašenje pobjednika za taj dan. U petak, subotu i nedjelju će se tijekom čitavoga dana održavati natjecanja uz male ceremonije predstavljanja zemalja sudionica.

Posebno će se razveseliti svi posjetitelji koji dođu u Crikvenicu u nedjelju, 12. lipnja, kada će se, s početkom u 9 sati, održati veliki defile mažoretkinja kroz grad, a predvodit će ga crikveničke mažoretkinje i Limena glazba Selce. 



Najave