Wadaiko bubnjari Yamato u Zagrebu

Slika /arhiva/110711-yamato0.jpg

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, 30. srpnja s početkom u 21 sat, glazbeno-scenski nastup održat će najbolji japanski Wadaiko bubnjari – Yamato – The drummers of Japan. Prigoda je to za još jedan doživljaj bogate japanske tradicije koju na poseban način predstavlja odnosno deset vrhunskih bubnjara iz skupine Yamato.

Svjetski poznatu skupinu Yamato – The drummers of Japan osnovao je Masa Ogawa u Nari (Japan), "zemlji Yamata" i mjestu rođenja japanske budističke kulture. Članovi Yamato bubnjara iz naselja Asuka u provinciji Nara svake godine kreću na svjetsku turneju s tradicionalnim japanskim Wadaiko bubnjevima. Osnivač skupine, Ogawa san, ovako opisuje njihov rad: "Unosimo život u ove neobične instrumente, čiji zvuk dira srca ljudi posvuda, naše izvedbe promiču ideju da je ritam bubnjeva poput ritma srca, ritam života“.

U sklopu ovogodišnje turneje pod nazivom Gamu-Shara, što u prijevodu znači „Ritam hrabrosti“, Yamato bubnjari gostovali su u desetak europskih država, a posljednji nastup u tom nizu održava se upravo u Zagreb, te će ovo biti njihov drugi dolazak u Hrvatsku.

Yamato bubnjari, u proteklih su 18 godina nastupali na nekim od najvećih svjetskih festivala i na svojim turnejama obišli sve kontinente svijeta. Yamato – The drummers of Japan u Zagrebu nastupaju besplatno zahvaljujući potpori Turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačke pivovare, Erste Card Cluba, Agrokor vina, Perinić sistema i organizatora Agencije za tržišno komuniciranje Proglas.



Najave