Vrhunska gastronomska ponuda Opatije 'ukoričena' u luksuzno opremljenu brošuru

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/vodic_konobe1.jpg

Gastronomska ponuda spada među najznačajnije elemente turističkog proizvoda Opatije i čitave rivijere, čiju je kvalitetu potvrdila i nedavna nagrada na Danima hrvatskog turizma na kojima je Opatijska rivijera ponijela titulu najbolje hrvatske destinacije gastronomije i kulture.

Kako bi kvalitetno predstavila „kulinarske atrakcije“ svoga grada, Turistička zajednica grada Opatije objavila je brošuru „Vodič restoranima i konobama Opatije“ koja je od danas svim posjetiteljima dostupna u opatijskom TIC-u.

Luksuzno opremljena dvojezična brošura na 84 stranice donosi detaljan pregled opatijskih ugostiteljskih objekata i kavana predstavljenih vrhunskim fotografijama i zanimljivim tekstovima koji predstavljaju ponudu i ugođaj svakog lokala.

Za svaki restoran navedeni su specijaliteti kuće, kao i ključne informacije poput nagrada i priznanja, radnog vremena, načina plaćanja ili kapaciteta, a uz njih brošura predstavlja i opatijske gastromanifestacije, od Šparuga i vina do Festivala čokolade, kao i autohtone namirnice ovog podneblja poput kvarnerskog škampa, maruna ili šparuga.

„Ovom brošurom htjeli smo istaknuti ključne razloge zbog kojih Opatija spada u sam vrh hrvatske gastronomije – to je pozicija „između mora i gora“ zbog čega se na tanjuru spaja „najbolje od oba svijeta“ – morske delicije poput kvarnerskog škampa i kvalitetne ribe te plodovi šume kao što su divlje šparuge i gljive, tradicija ugostiteljstva koja se mjeri u stoljećima te kreativnost naših chefova koji uspješno unaprjeđuju tu tradiciju sa suvremenim gastronomskim trendovima, stvarajući od autohtonih lokalnih namirnica nenadmašne kreacije na tanjuru. Prvo izdanje brošure tiskano je u 10 tisuća primjeraka i vjerujemo da će biti jedno od naših najtraženijih izdanja, a svake godine planiramo izdati novo kako bismo bili ukorak s ponudom. Osim u tiskanom izdanju, svi tekstovi i fotografije bit će dostupni i na našim internetskim stranicama“, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Ostale vijesti