Vrhunac Bečkog tjedna obilježen bečkim balom

Slika /arhiva/250916_beckibal1.jpg

Opatija je vrhunac Bečkog tjedna sinoć obilježila bečkim balom, posebnom večeri održanoj pod lusterima Kristalne dvorane hotela Kvarner. Bilo je to još jedno događanje kojim su Opatija i Beč potvrdili neraskidivo prijateljstvo te priredili nezaboravne trenutke svima koji su nazočili balu. Bal je tradicionalno započeo nastupom orkestra Original Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee iz Beča te nastavljen pozdravnim riječima i razmjenom darova opatijskog gradonačelnika Opatije Ive Dujmića te izaslanice Beča Renate Brauner. Uzvanike je pozdravila i predsjednica Lions Cluba Opatija Andreja Rudančić koja je naglasila kako je sretna što je početna ideja koju je klub pokrenuo prije 14 godina zaživjela u svom pravom smislu kako je i zamišljena - kao humanitarno događanje.

Plesni dio Bala otvorili su opatijski gradonačelnik i predstavnica Beča, a nakon nekoliko taktova u valceru su im se pridužili brojni uzvanici, među kojima su bili veleposlanici Austrije, Bugarske, Švicarske te generalni konzul Republike Italije, kao i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin te guverner Lions districta 126 Ivica Jakić. Osim u glazbi i plesu, uzvanici su uživali i u tradicionalnoj bečkoj večeri koja je završila i posebnim desertom - sacher tortom te vatromet koji je ispucan s mora uz glazbenu podlogu - bečki valcer. Nakon tog svečanog čina, voditeljski duo Duško Ćurlić i Alex Tessin uzvanike su pozvali u dvoranu gdje su svi zajedno zaplesali već tradicionalnu quadrillu, nakon koje je plesna zabava nastavljena uz orkestar te glazbeni sastav koji su se smjenjivali sve do kasnih sati. 

Bečki bal zasigurno je vrhunac opatijskog Bečkog tjedna koji završava ranoposlijepodnevnim nedjeljnim koncertom kvarteta Veljak na terasi hotela Milenij. Tako će se spustiti zastor na još jedno izdanje ove manifestacije koja tradicionalno povezuje dva grada koja svoju prijateljsku suradnju pokazuju tijekom cijele godine.



Pisane vijesti