Vodice: Predstavljanje ruskim i ukrajinskim turoperatorima

Slika /arhiva/vodice-mapgif

U organizaciji moskovskog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) danas je u vodičkom hotelu Olympia održan poslovni skup na kojem se predstavnicima devet najvećih ruskih i ukrajinskih turoperatora predstavilo 20 turističkih agencija i hotelskih kuća iz Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Voditelj moskovskog ureda HTZ-a Mladen Falkoni istaknuo je da s obzirom na veličinu i broj stanovnika tih zemalja, prosječnu duljinu boravka i potrošnju, rusko i ukrajinsko tržište spada u skupinu najatraktivnijih europskih turističkih tržišta.

U prvih devet mjeseci ove godine ruski turisti su u Hrvatskoj ostvarili 1,26 milijuna noćenja, od čega 11 posto u Dalmaciji. To su rekordni rezultati, jer je to 42 posto noćenja više nego u istom razdoblju lani.

Kad je riječ o turistima iz Ukrajine onda je to povećanje u postocima još veće, jer je ostvareno oko 80 posto dolazaka i noćenja više nego prošle godine, kazao je Falkoni.

Iako u Rusiji i Ukrajini još uvijek u inozemstvo putuje tek manji dio stanovništva, riječ je o državama koje se ubrzano razvijaju, pa tako raste i broj turista koji dolaze iz tih država, rekao je Falkoni. (Hina)



Pisane vijesti