VLADA Uspješna provedba strategije održivog turizma

Slika /1_A_fotke_vijesti/240711_foto1_FaH_Damir_Sencar.jpeg

​Provedba Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine u prvoj godini primjene je bila uspješna te se prema svim pokazateljima očekuje nastavak pozitivnih turističkih trendova, rečeno je u četvrtak na vladinoj sjednici.

Izvješće o provedbi strategije predstavio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta (MINTS) Tomislav Družak, koji je ocijenio da je sveobuhvatna reforma turizma rezultirala povećanjem kvalitete turističke ponude i razvojem cjelogodišnjeg održivog turizma.

Rezultati za prvih šest mjeseci ove godine sa šest posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego u istom razdoblju 2023. godine, ukazuju na ostvarenje strateškog cilja da Hrvatska postane cjelogodišnja turistička destinacija, dodao je.

Naglasio je da se Hrvatska u 2023. godini popela s 32. na 25. mjesto prema prihodima od međunarodnog turizma, te da se može zaključiti da je provedba strategije u 2023. bila uspješna.

Usvajanjem zaključka o izvješću, Vlada je zadužila MINTS da ga dostavi Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU kao nadležnom Koordinacijskom tijelu za sustav strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH.

(Hina/FaH)

Pisane vijesti