Vlada RH donijela odluku o pokretanju postupka za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta Muzil

Slika /arhiva/151022_Muzil-01.jpg

Vlada RH na današnjoj je sjednici donijela odluku  o pokretanju postupka za iskazivanje interesa  za realizaciju razvojnog projekta MUZIL na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula. Ovime se pokreće postupak za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta MUZIL u skladu s prijedlogom Ministarstva turizma i uz suglasnost Grada Pule kao vlasnika dijela zemljišta i utvrda, čime će se u funkciju staviti bivša vojna imovina, koja je označena kao neperspektivna. Bivši vojni kompleks MUZIL u Gradu Puli predan je Agenciji za upravljanje državnom imovinom kao neperspektivna vojna imovina, dana 26. rujna 2011. godine.

Vlada RH na današnjoj je sjednici donijela odluku  o pokretanju postupka za iskazivanje interesa  za realizaciju razvojnog projekta MUZIL na lokaciji poluotoka Muzil, Grad Pula. Ovime se pokreće postupak za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta MUZIL u skladu s prijedlogom Ministarstva turizma i uz suglasnost Grada Pule kao vlasnika dijela zemljišta i utvrda, čime će se u funkciju staviti bivša vojna imovina, koja je označena kao neperspektivna. Bivši vojni kompleks MUZIL u Gradu Puli predan je Agenciji za upravljanje državnom imovinom kao neperspektivna vojna imovina, dana 26. rujna 2011. godine. Poluotok Muzil rasprostire se na oko 170 ha zemljišta smještenog na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere.

„Cilj nam je čim prije tako atraktivno područje staviti u funkciju. Pri natječaju za obavezne ponude, po modelu Kupara bit će na 99 godina objedinjene koncesije na pravo građenja, odnosno pravo korištenja, kulturno dobro te pomorsko dobro. Područje je grupirano, velik dio ima javnu namjenu, poput muzeja, kulturnog i kongresnog centra, a dio je namijenjen za smještaj 2270 kreveta kao maksimum. Inzistirat ćemo na visokoj kvaliteti 4 i 5 zvjezdica. Predviđeno je i golf igralište s 18 rupa, marina s 380 vezova, mnogo sadržaja iz grupe mješovite namjene, a posebna pozornost posvetit ce se zaštiti prirode te obnovi kulturnih spomenika“, istaknuo je ministar Lorencin te napomenuo kako je Grad Pula već donio svu prostorno plansku dokumentaciju.

Planirani sadržaji razvojnog projekta MUZIL fokusirani su na postojeće povijesne objekte sukladno važećim planskim rješenjima dokumenata prostornog uređenja. Projekt je do sadašnje faze napravljen po shemi po kojoj je i realiziran projekt Kupara, a sve su institucije odradile posao u koordinaciji s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom. Vrijednost čitavog projekta procijenjena je na 150 do 200 milijuna eura.

Javni poziv, objaviti će se na web stranici Središnjeg tijela nadležnog za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, Agencije za investicije i konkurentnost, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i u Jutarnjem listu.



Pisane vijesti