Vlada: Radna skupina za privatizaciju triju hotelskih tvrtki

Slika /arhiva/vrh-www.jpg

Vlada je danas osnovala tri radne skupine koje trebaju predložiti rješenja za privatizaciju triju hotelskih kuća, izgradnju LNG terminala i obnovu zaštićene spomeničke baštine u Luci Rijeka. Tako bi do kraja svibnja trebao biti predložen optimalni model privatizacije opatijske Liburnije, crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala.

Taj model treba predložiti radna skupina kojoj je na čelu potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a uz državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom Grgu Ivezića i predstavnike ministarstava mora i financija, u njoj će biti i predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Vesna Dejanović, predstavnik Primorsko-goranske županije i predstavnici Opatije, Crikvenice i Raba.

Rok do kraja ove godine za organizaciju izradu energetske i ekonomske studije, studije utjecaja na okoliš te predlaganje izbora lokacije za izgradnju terminala za prihvat ukapljenog plina (LNG terminal) dobila je radna skupina kojoj je na čelu ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Najkraći rok, mjesec dana dobila je radna skupina na čelu s ministrom kulture Božom Biškupićem koja treba predložiti rješenje obnove zaštićene spomeničke baštine u Luci Rijeka radi realizacije projekta Rijeka Gateway. (Hina)



Pisane vijesti