​VLADA: Prihvaćeni memorandumi o turističkoj suradnji s Bugarskom i Mongolijom

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Vlada je u četvrtak prihvatila dva memoranduma kojima se proširuje suradnja Hrvatske s Bugarskom i Mongolijom u području turizma. Riječ je o Memorandumu o suglasnosti između Ministarstva turizma i sporta RH i Ministarstva turizma Republike Bugarske te o Memorandumu o suglasnosti između Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva okoliša i turizma Mongolije.

Njime se, kako je objasnio državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predviđa nastavak suradnje Hrvatske i Bugarske u mještovitoj radnoj grupi uspostavljenoj ugovorom o turističkoj suradnji dvije zemlje iz 1996. godine, čiji je cilj intenzivirati turističku suradnju u područjima od zajedničkog interesa tj. kod posebnih oblika turizma, promocije, prometne povezanosti, boljeg pozicioniranja turizma u EU, povezivanje dionika iz privatnog sektora i drugog.

Slično se planira i memorandumom o suradnji u turizmu s Mongolijom.

Promocija, razmjena informacija i stručnih mišljenja i suradnja kod posebnih oblika turizma definirana je u tom memorandumu, kao i da dvije zemlje mogu osnovati zajedničku radnu skupinu za turizam i sport, rekao je Družak. (Hina)
 

Pisane vijesti