Više turista u Međimurju

Slika /arhiva/110726-medjim-z-grb.jpg

Međimursku županiju u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo je 17.136 domaćih i stranih turista, što je 21 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a domaći i strani turisti ostvarili su u prvoj polovici godine u najsjevernijoj hrvatskoj županiji 36.676 noćenja ili 17 posto više, pri čemu je broj noćenja stranih gostiju porastao za čak 27 posto.

Govoreći o povećanju turističkog prometa međimurski župan, a ujedno i predsjednik Turističke zajednice Međimurja, Ivan Perhoč istaknuo je veliki iskorak u razvoju turizma u posljednjih desetak godina. Djelatnost koja praktički prije jednog desetljeća nije postojala svoj boom u Međimurju, objasnio je Perhoč, duguje projektima razvoja toplica u Svetom Martinu i vinske ceste u Gornjem Međimurju. To je omogućilo stvaranje kritične mase ljudi i poduzeća koja su u turizmu vidjela svoju šansu, kaže međimurski župan, dodavši da je taj potencijal prepoznala i Međimurska županija te je razvoj turizma stavila među svoje prioritete.

Perhoč je naglasio da će izgradnjom još jednih toplica u Donjem Međimurju toplički turizam sa svojim smještajnim kapacitetima postati osnova turističke ponude na koju će se nadovezati i većina ostalog.

S druge strane, zaključio je Perhoč, preostaje veliki posao izobrazbe stručnih kadrova koji će raditi u turizmu, daljnji razvoj turističke ponude, a moraju se potaknuti i agencije u zemlji i inozemstvu da počnu nuditi Međimurje kao osmišljenu destinaciju. (Hina)

 



Pisane vijesti