Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker domaćin dodjele priznanja sudionicima seminara o ruralnom turizmu

Slika /arhiva/090328-kutjevo0.jpg

Danas je u kutjevačkom Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker završen trodnevni seminar pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“, kojeg su organizirali Klub članova „Selo“, Grad Kutjevo i Hrvatski farmer d.d.

Sedamdeset sudionika seminara dobili su priznanja za sudjelovanje, koje su im dodijelili Tanja Novotni, ravnateljica Uprave za posebne oblika turizma i turizam na kontinentu, Ante Pavković, gradonačelnik Grada Kutjeva, Dijana Katica, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. i Stjepan Cukor, predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“.

Seminar je organiziran u obliku stručnog predstavljanja sektora ruralnog turizma u Hrvatskoj te kao uvod u specifična znanja u područjima poticajnih mjera i propisa državne i lokalne samouprave, kao i organizacije boravka gostiju na seljačkom gospodarstvu, pravnih i zakonskih okvira rada turističkih seljačkih gospodarstava u područjima financijskog poslovanja, razvoja, brandiranja i marketinga ruralne turističke destinacije, korištenja paketa usluga na turističkim seljačkim gospodarstvima, te gastronomije, kuharstva i posluživanja hrane na seljačkim gospodarstvima.

 

Seminar u Gradu Kutjevu ostavio je odličan dojam na nas, njegove organizatore. Posebno veseli entuzijazam i interes sudionika, koji su više nego pozorno odslušali sva predavanja te odličnim ocjenama ocijenili organizaciju seminara, predavače i izbor tema. Početkom travnja održat ćemo još jedan trodnevni seminar i to u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - rekla je predsjednica Uprave Hrvatskog farmera, Dijana Katica.

Gradonačelnik Ante Pavković zahvalio je Ministarstvu turizma na potpori održavanju seminara te organizatorima, Klubu članova „Selo“ i Hrvatskom farmeru d.d.

Ovakav odaziv i interes za seminar i nama daje obvezu da i dalje nastavimo raditi na razvoju ruralnog turizma - naglasio je Pavković. Stjepan Cukor u svom je izlaganju posebno istaknuo važnost brendiranja ruralnih turističkih destinacija te marketinga najavljujući zajednički katalog, web stranice, eko-etno klaster i nastupe na domaćim i stranim sajmovima poput sajma „Eko-etno Hrvatska“.

 

Prigodom dodjele Priznanja sudionicima seminara, Tanja Novotni, ravnateljica u Ministarstvu turizma RH, istaknula je da Ministarstvo podupire razvoj turizma i kroz 14 otvorenih natječaja za bespovratne potpore razvojnim projektima u turizmu. Ministarstvo turizma ponosno je na ove seminare i sigurno će nastaviti s potporom projektima koji doprinose bržem razvoju turizma, a posebno onog u ruralnim područjima - rekla je Novotni.

Organizatori i pokrovitelji su najavili brojne druge aktivnosti poput različitih mjera potpore i pretpostavki daljnjeg razvoja, poput nastavka edukacije u ostalim hrvatskim županijama i prilagodbe propisa, uz najavu sajmova "Eko-etno Hrvatska" i "Eko-etno Europa" u rujnu ove godine.

Posebno je najavljen Drugi hrvatski kongres o ruralnom turizmu koji će se održati krajem studenoga ili početkom prosinca ove godine. 



Pisane vijesti