Vinkovačke jeseni pod geslom "Večer oproštajna"

Slika /arhiva/P-FAH-H9207642.jpg

Više od 8000 sudionika te 150.000 posjetitelja očekuje se na 51. vinkovačkim jesenima, koje se održavaju od 9. do 18. rujna pod geslom "Večer oproštajna" i uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rečeno je na konferenciji za novinare članova Organizacijskog odbora te manifestacije tradicijske kulture.

Vinkovačke jeseni iz godine u godinu imaju sve više sudionika i posjetitelja te smo i ove godine svrstani u top-događaje Hrvatske turističke zajednice, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Istaknuo je kako okosnicu i dalje čine tradicijske priredbe, poput Foklornih večeri, Državne smotre izvornoga hrvatskog folklora, Šokačkih divana, Dječjih vinkovačkih jeseni te završnoga Svečanog mimohoda sudionika u kojem će 18. rujna gradskim ulicama i trgovima proći članovi 80-ak KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, 25 konjskih zaprega te 50 jahača na konjima.

"To ne znači da ne nudimo i nešto drugačiji program. Tu su Urbane jeseni u sklopu kojih će se održati već ustaljeni i prepoznati Hip-hop na Orionu, 11. elektronski party, ljubitelji Star warsa također će doći na svoje te zaljubljenici u 3D street art", dodao je Karlić te podsjetio na Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva te na skup Poslovni uzlet Vinkovaca i Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina koji će se održati na prošle godine osmišljenome i dobro prihvaćenome Slavonskom sokaku.

Tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković izrazio je zadovoljstvo velikim brojem najmlađih sudionika, koji će nastupiti na Dječjim vinkovačkim jesenima te Međužupanijskoj smotri dječjeg folklora na kojoj će, osim vukovarsko-srijemskih dječjih folklornih skupina, nastupiti i 22 skupine iz drugih krajeva Hrvatske.

Po riječima direktorice gradske tvrtke "Promo Cibalae" d.o.o. Mirjam Jukić, znakovito je da su se nakon prošlogodišnjih 50. vinkovačkih jeseni povećali prihod te broj sudionika i posjetitelja.

"Slavonski sokak ove smo godine rasprodali u samo deset dana, a 21 zakupac je na listi čekanja ako netko otkaže. Raste i prihod od manifestacije. Očekujemo kako ćemo vrlo brzo uspjeti prihodom koji ostvaruju Vinkovačke jeseni pokriti troškove zabavnih koncerata koji se održavaju svakodnevno tijekom manifestacije, a koji čine čak 50 posto svih troškova Vinkovačkih jeseni", istaknula je Jukić. (Hina/FaH)



Pisane vijesti