VIJEĆE SVJETSKE FDEREACIJE KAMPISTA I KARAVANISTA ZASJEDA U ZADRU

Slika /arhiva/ficc-logo.jpg

Odlukom FICC-a Međunarodnog saveza za kamping i karavaning iz Bruxellesa po prvi puta održava se Vijeće u Hrvatskoj, točnije u Zadru 19. ožujka 2010. godine u hotelu «Kolovare».

FICC je federacija korisnika kamping usluga osnovana 1932. godine u Bruxellesu, u Belgiji i ove godine bilježi 78. godina postojanja. FICC se sastoji od 47 saveza u 33 države svijeta i ima preko 5 mio aktivnih članova.

Posebno je poznat u kamping svijetu po svojoj kartici «Camping carnet international» međunarodnom kamping karnetu kojim osigurava korisnike kamping usluga za određene rizike u kampiranju.

Vijeće F.I.C.C-a je organizirano u Zadru zahvaljujući kvalitetnom prihvatu članova FICC-a i kampista za vrijeme FRIENDSHIP RELLY-a u kampu Zaton tijekom mjeseca lipnja prošle godine. Suorganizatori ovog radnog sastanka su Turistička zajednica Zadarske županije, Turisthotel d.d Zadar, Udruga kampista Hrvatske i Top Camping Hrvatska.

Vijeću će nazočiti predsjednik FICC –a, portugalac Joao Alves Pereira, članovi vijeća, nacionalne kamperske organizacije iz okruženja te novi kandidati iz ovog dijela Europe. Skupu će biti nazočni i predstavnici najboljih hrvatskih kampova okupljeni u udruzi TOP CAMPING HRVATSKA.

Posebno izvješće o stanju i pripremama za dva svjetska rally-a FICC (Europa i Adria) koji će se održati u Umagu i Puli tijekom lipnja i srpnja prezentirat će Branko Marolt, predsjednik Udruženja kampista Hrvatske. «Kamping u svijetu» tema je konferencije koju će predstavljati predsjednik FICC-a Joao Alves Pereira.

FICC stručnjaci smatraju da kamping neće ni kratkoročno ni dugoročno biti pogođen recesijom i da je najmanje fleksibilan na štednju. Stoga FICC klubovi posebno mnogo truda ulažu s mladima i novim kampistima kako bi se unaprijedio kamperski pokret. Po predviđanjima FICC-a kamping je i ostaje najtraženiji proizvod.


Najave