Videokonferencija ministara turizma EU o Paketu za turizam i promet EK

U srijedu, 20. svibnja 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u 14 sati, održat će se videokonferencija ministara turizma država članica Europske unije na kojoj će se raspravljati o koordiniranom djelovanju u provedbi Paketa za turizam i promet Europske komisije te mogućnostima doprinosa ministara nadležnih za turizam država članica EU u raspravama o Planu oporavka.

Sve teme vezane su uz posljedice pandemije koronavirusa (COVID-19) na sektor turizma o kojima se razgovaralo i na prethodnoj konferenciji ministara turizma održanoj 27. travnja ove godine.

Izjave za medije ministra turizma RH Garija Cappellija predviđene su nakon završetka videokonferencije u 17.00 sati na mezzaninu konferencijskog centra u NSK, na poziciji za govornicom iza pleksiglasa.

Kao što je naglašeno tijekom prve videokonferencije, turističkom sektoru bit će potrebna značajna i adekvatna financijska potpora u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razdoblju, a zajednički Plan oporavka definira ključna područja za djelovanje.

Kao jedan od sektora koji je kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa najviše pogodila i koji je identificiran kao jedan od 14 ključnih industrijskih ekosustava u Europi, na videokonferenciji će se razgovarati o financijskoj podršci za turizam i planovima za njegov oporavak u ovoj i sljedećim godinama.

Najave