Veliko zanimanje za Kvarner na newyorškom sajmu turizma

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

Predstavnici kvarnerske Turističke zajednice nakon održana The New York Times Travel Showa, jednog od najjačih turističkih sajmova na svijetu, zadovoljni su interesom posjetitelja sajma i iznenađeni njihovom razinom poznavanja Hrvatske, njezine obale i turističkim mogućnostima.

Sajam je održan od 26. do 29. veljače u konferencijskom centru Javits na Manhattanu u New Yorku, a Kvarner se prvi put predstavio kao samostalna turistička cjelina, rekla je na povratku sa sajma Daniela Grlaš iz kvarnerske turističke zajednice, ocijenivši da je zanimanje Amerikanaca za turističku ponudu u regiji bilo vrlo veliko.

Mnogobrojni posjetitelji štanda znaju za kvarnerske otoke i obalu zahvaljujući putovanju na kruzerima koji su plovili pokraj njih ili se usidrili samo na nekoliko sati pa žele bolje razgledati to područje, kazala je Grlaš. Istaknuvši da su posjetitelji postavljali konkretna pitanja o turističkoj ponudi, dodala je da ih je ugodno iznenadio i podatak da se od ove sezone može zrakoplovom stići iz SAD-a preko Londona izravno na krčku zračnu luku.

Mario Alempijević, koji je na sajmu predstavljao ACI, kazao je da je posjetitelje u ACI-jevoj ponudi najviše zanimao jedriličarski centar na Cresu koji nudi školu jedrenja, programi team-buildinga, razgledavanje akvatorija jedrilicama te čarter-program.

Večeru uoči otvorenja sajma u The New York Athletic Clubu predstavljen je Kvarner, u čemu su sudjelovali predstavnici 50-ak turoperatora te turistički novinari. Prikazan je i 20-minutni film, a nakon toga je priređena radionica za sudionike predstavljanja i goste.

Uz kvarnerski štand Hrvatska je turistička zajednica na svojem štandu predstavila Hrvatsku u cjelini. Na sajmu je sudjelovalo više od 500 izlagača iz cijelog svijeta, a popratile su ga zabavne, kulturne i kulinarske priredbe na šest pozornica te predavanja i seminari. (Hina)



Pisane vijesti