Velika smjena turista, hoteli popunjeni, slobodne postelje samo kod privatnika

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Prvi udarni vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista. S Makarske rivijere otputovat će danas više od 15.000 gostiju, a podjednako će ih stići na odmor u ljetovališta na području od Brela do općine Gradac, kažu hotelijeri i turistički radnici, dodajući kako će nakon vikenda odmor na Makarskom primorju nastaviti više od 57.000 turista od kojih će, prema stanju bookinga i pristiglih najava, biti oko 55 tisuća stranih gostiju.

Uobičajen, prvi vikend kolovoza udarni je turistički pa je promet na državnoj cesti D8 znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, posebice kod Makarske gdje se vozi vrlo sporo, a promet regulira policija. Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je od jutros također znatno pojačan, kao i na cesti Makarska – Vrgorac preko Biokova.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prvoj kao ni u drugoj plovidbi iz Makarske nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za otok Brač koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu. Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je oko sat i pol do dva sata, a s Hvara prema kopnu čeka se do tri sata, kažu u poslovnici riječke Jadrollinije.

Autobusi kojih više od stotinu dnevno stiže i odlazi iz Makarske, u dolasku i odlasku su popunjeni, uvedene su dodatne linije, a slobodnih mjesta ima jedino prema Splitu i Dubrovniku.

Hoteli na Makarskom primorju ugošćuju oko 13 tisuća gostiju i uglavnom su svi popunjeni pa hotelijeri sve do potkraj kolovoza preporučuju gostima prethodnu rezervaciju smještaja, dok u sobama i apartmanima i dalje ima slobodnih postelja. (Vedran Ribarević)



Pisane vijesti