Velik interes za posao u Plavoj Laguni na Danima poslova u turizmu u Osijeku

Slika /AA_2018_b-fotke/180117_osijek_dani_p4.jpg

Plava Laguna d.d. predstavila se danas na Danima poslova u turizmu u Osijeku. Ovo je prvo ovogodišnje takvo događanje s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Slavonci su bili vrlo zainteresirani za ponudu poslova u Istri, a Plava Laguna zanimljiva im je kao potencijalan poslodavac, s obzirom da godišnje zapošljava oko 1500 sezonskih radnika.

Kolektivni ugovor Plave Lagune zasigurno je jedan od najboljih pa je i to jedan od razloga zašto su posjetitelji bili zainteresirani za ponudu poslova, posebice jer će od 1. lipnja ove godine osnovna plaća za sve radnike biti dodatno povećana, a za pojedine skupine radnika, kao što su to sobarice za čak 10 posto.

Osim uvećane plaće, radnici Plave Lagune dobivaju regres za godišnji odmor od 70 kuna bruto po danu godišnjeg odmora, jednokratne isplate od po 500 kuna bruto za lipanj i srpanj, božićnicu u visini maksimalno neoporezivog iznosa od 2500 kuna, odnosno razmjerni dio za radnike koji su radili kraće od 12 mjeseci, a duže od 2 mjeseca, kao i dar u naravi u maksimalno neoporezivom iznosu koji će iduće godine iznositi 600 kuna. Smještaj te tri topla obroka za radnike koji koriste smještaj u jednom od domova su besplatni.

U 2018. godini u Plavoj Laguni temeljem jednog od dvije vrste ugovora na neodređeno vrijeme bit će zaposleno 44 posto radnika, njih 7 posto će obavljati rad temeljem ugovora o radu za obavljanje stalnih sezonskih poslova na određeno vrijeme od tri godine, dok će 49 posto radnika biti zaposleno temeljem ugovora na određeno vrijeme.

Nakon Osijeka, Plava Laguna će se predstaviti na Danima poslova u turizmu u Zagrebu, 26. siječnja te u Splitu, 2. veljače.

Ostale vijesti