Veleposlanik SAD-a Merten i ministar Lorencin o investicijama u turizmu

Slika /arhiva/w-131001-usa_1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin primio je danas veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Kennetha Herberta Mertena, s kojim je razgovarao o zainteresiranosti američkih kompanija za ulaganja u Hrvatsku, između ostalog i u turizam.

Veleposlanika Mertena posebno su zanimale lokacije Kupari Brijuni Riviera te je izrazio želju za većim ulaganjima američkih kompanija u Hrvatskoj.

Ministar je veleposlanika informirao kako je Zakon o strateškim investicijama trenutno u drugom čitanju Hrvatskog sabora, a koji će omogućiti lakše i jednostavnije ulaganje u hrvatski turizam.

Također, bilo je riječi o povećanju broja dolazaka i noćenja turista iz SAD-a kojeg bilježi sustav turističkih zajednica. Merten je rekao kako ga povećanje od 26 posto dolazaka i noćenja iz SAD-a raduje, no kako učinkovitom promocijom te boljim izravnim zračnim povezivanjem očekuje još bolje rezultate.

Lorencin je istaknuo kako je SAD za Hrvatsku jedno od dalekih tržišta, na kojima djeluje zajedno sa Slovenijom te kako će se promocija prema tom tržištu pojačati.

Također, napomenuo je  kako ga raduje činjenica da turisti iz SAD-a u Hrvatskoj u prosjeku ostaju 4 do 5 dana te je Hrvatska za njih postala vrlo atraktivna destinacija za duži boravak.



Pisane vijesti