Veleposlanik Paul Vendoren, šef delegacije EU u Hrvatskoj posjetio ministra turizma Damira Bajsa

Slika /arhiva/110121-IMGP1557.jpg

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren službeno je danas posjetio hrvatskog ministra turizma Damira Bajsa.

Veleposlanik i ministar razmijenili su mišljenja o više pitanja uključujući ona o aktivnostima vezanim uz razvoj turizma u Hrvatskoj s ciljem uklanjanja prepreka za investiranje vezanim uz prava vlasništva i građevinske dozvole, kao i o aktivnostima Ministarstva usmjerenim na produženje turističke sezone izvan ljetnih mjeseci i unapređenje kvalitete ponuđenih usluga.

U pogledu velikih investicijskih projekata, koje je hrvatska Vlada nedavno najavila, među kojima je i pet u području turizma, veleposlanik je izrazio potporu projektima koji su korak naprijed za hrvatsko gospodarstvo i dodao kako unatoč znatnim potencijalima Hrvatske u pogledu prirodnih resursa, uvijek ima prostora za poboljšanja.

Veleposlanik Vandoren i ministar Bajs suglasni su oko činjenice da će jedna od prednosti očekivanog skorog pristupanja Europskoj uniji biti dostupnost strukturnih fondova Hrvatskoj za povećanje konkurentnosti turizma. (Hina)

Pisane vijesti