Veleposlanica Austrije i ministar Lorencin o investicijama i suradnji u turizmu

Slika /arhiva/w-130506-austr-007.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se jutros s NJ.E. Andreom Ikić-Böhm, veleposlanicom Austrije u RH, s kojom je razgovarao o načinima kako poboljšati bilateralnu suradnju na području turizma. Ministar Lorencin istaknuo je kako će uskoro posjetiti Austriju upravo kako bi razmijenili iskustva na područjima posebnih oblika turizma i njihove uloge u produljenju sezone, organizacije i razvoja sustava turističkih zajednica te upravljanja ljudskim resursima u turizmu. Ministar je istaknuo kako je i Hrvatski sabor usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. te kako je u pripremi novi Strateški marketinški plan kojim će se unaprijediti promocija hrvatskog turizma u skladu s novim trendovima. Razgovarali su i o mjerama kako unaprijediti investicijsku klimu te o ulozi javnog sektora u upravljanju destinacijama. Nj.E. Andrea Ikić-Böhm izrazila je zanimanje austrijskih investitora za dodatno ulaganje u turizam te naglasila vrijednu suradnju s HBOR-om te Agencijom za investicije i konkurentnosti, ali i istaknula kako uvijek ima mjesta za daljnje poboljšanje suradnje.

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se jutros s NJ.E. Andreom Ikić-Böhm, veleposlanicom Austrije u RH, s kojom je razgovarao o načinima kako poboljšati bilateralnu suradnju na području turizma. Ministar Lorencin istaknuo je kako će uskoro posjetiti Austriju upravo kako bi razmijenili iskustva na područjima posebnih oblika turizma i njihove uloge u produljenju sezone, organizacije i razvoja sustava turističkih zajednica te upravljanja ljudskim resursima u turizmu.

Ministar je istaknuo kako je i Hrvatski sabor usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. te kako je u pripremi novi Strateški marketinški plan kojim će se unaprijediti promocija hrvatskog turizma u skladu s novim trendovima. Razgovarali su i o mjerama kako unaprijediti investicijsku klimu te o ulozi javnog sektora u upravljanju destinacijama.

Nj.E. Andrea Ikić-Böhm izrazila je zanimanje austrijskih investitora za dodatno ulaganje u turizam te naglasila vrijednu suradnju s HBOR-om te Agencijom za investicije i konkurentnosti, ali i istaknula kako uvijek ima mjesta za daljnje poboljšanje suradnje.

Veleposlanica Ikić-Böhm pohvalila je promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice u Austriji te istaknula kako je vidljiv pomak Hrvatske u promociji ne samo njezinih ljepota Hrvatske, već i kulturne i gastronomske ponude.

Ministar Lorencin istaknuo je kako je turizam jedna od najzdravijih grana hrvatskog gospodarstva te je time izazov još veći da se ono što je dobro učini još boljim. Naglasio je kako budućnost kontinentalnog turizma vidi u zdravstvenom turizmu te kako tu vidi priliku za povlačenje sredstava iz fondova EU. Ministar je napomenuo i kako su najave za glavni dio turističke godine vrlo dobre te pozvao sve austrijske turiste da odaberu Hrvatsku kao zemlju za svoj glavni, ali i vikend odmore.



Pisane vijesti