Važni koraci za približavanje ponude hrvatskog turizma kineskom tržištu

Slika /arhiva/w120404-chi1.jpg

Veseli nas stalni porast dolazaka gostiju s kineskog tržišta, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića, susreo s veleposlanikom Kine u RH Shenom Zhifei-jem, u čijoj su pratnji bili savjetnik za gospodarstvo Qian Changyong i suradnica Zhang Qian. Tome su, dodao je ministar prethodile intenzivnije promotivne aktivnosti hrvatskog turizma na tom tržištu.Veleposlanik Zhifei je podržao snažniju turističku suradnju dviju zemalja te izrazio želju za otvaranjem ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini. Istaknuo je da kineskim turistima dobivanje schengenske vize još uvijek predstavlja svojevrstan izazov te da je uvjeren da će ulaskom Hrvatske u EU, kineskim turistima biti još jednostavnije putovati u Hrvatsku.

Veseli nas stalni porast dolazaka gostiju s kineskog tržišta, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, koji se u pratnji pomoćnika Želimira Kramarića i tajnika Kabineta Bernarda Zenzerovića, susreo s veleposlanikom Kine u RH Shenom Zhifei-jem, u čijoj su pratnji bili savjetnik za gospodarstvo Qian Changyong i suradnica Zhang Qian. Tome su, dodao je ministar prethodile intenzivnije promotivne aktivnosti hrvatskog turizma na tom tržištu.

Promociju svojih turističkih potencijala u Kini, rekao je ministar, Hrvatska je realizirala u suradnji sa susjednom Slovenijom s kojom će, kao i s nekim drugim bližim zemljama, ubuduće pokušati kreirati zajedničke proizvode za kinesko tržište.

Važan korak za snažnije približavanje kineskom tržištu bit će i moguće otvaranje poslovnica nekih hrvatskih putničkih agencija u Kini, naglasio je ministar, i rekao kako je Hrvatska liberalizirala vizni režim kako bi, između ostalog, i kineskim turistima olakšala ulazak u zemlju.

Veleposlanika je informirao o poduzetim mjerama za povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma, zatim o daljnjim planovima Ministarstva, a riječi je bilo i o mogućnostima otvaranja zračnih linija između Hrvatske i Kine.

Veleposlanik Zhifei je podržao snažniju turističku suradnju dviju zemalja te izrazio želju za otvaranjem ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini. Istaknuo je da kineskim turistima dobivanje schengenske vize još uvijek predstavlja svojevrstan izazov te da je uvjeren da će ulaskom Hrvatske u EU, kineskim turistima biti još jednostavnije putovati u Hrvatsku.



Pisane vijesti