Valamar Riviera surađuje s pet visokoobrazovanih institucija na edukaciji zaposlenika

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/H20161102001571.jpg

Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera potpisala je u četvrtak ugovor o suradnji s pet visokoobrazovnih institucija na dvogodišnjoj poslovnoj edukaciji V-Executive, namijenjenoj osobnom razvoju te usvajanju novih znanja i vještina Valamarovih zaposlenika.

Ugovor su s predsjednikom Uprave Valamara Željkom Kukurinom na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu potpisali dekan tog fakulteta Jurica Pavičić te dekani pulskog Fakulteta za ekonomiju i turizam Robert Zenzerović, opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana te splitskog Ekonomskog fakulteta Maja Fredotović.

Uz njih, suradnji će se na obrazovnim projektima pridružiti i Sveučilište u Dubrovniku.

Profesori s tih fakulteta, uz Valamarove stručnjake, bit će i predavači na toj poslovnoj edukaciji, prvoj takvog tipa u Hrvatskoj u kojoj akademska zajednica surađuje na obrazovnim programima s nekom turističkom kompanijom, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

Sve počinje u siječnju 2020. i trajat će do prosinca 2021. godine, a tijekom tog razdoblja dodatno će se obrazovati i usavršavati  40 Valamarovih djelatnika, među kojima su i oni najtalentiraniji kojima ta kompanija upravo tim programom želi pružiti i priliku za napredovanje u karijeri do liderskih pozicija.

Edukacija će se odvijati u osam glavnih područja kroz 27 modula, i to većinom u Poreču, glavnoj Valamarovoj destinaciji, ali i drugima od Istre do Dubrovnika, gdje ta grupacija ima ukupno više od 50 hotela, ljetovališta i kampova s 59 tisuća kreveta, u kojima se godišnje ostvari gotovo 7 milijuna noćenja.

"Valamar godišnje ukupno zapošljava više od sedam tisuća radnika, među kojima su i sezonci. Ako želimo izvrsnost usluge i kvalitetnu ponudu, a za tim idu i sve naše investicije zadnjih godina, tada moramo imati i kvalitetan kadar. I do sada smo puno radili na upravljanju ljudskim resursima, a ovime to i osnažujemo, pri čemu naša nastojanja prepoznaje i tržište rada te smo već niz godina na listi najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj jedini iz turizma", rekao je Kukurin.

Istaknuo je da ta kompanija ni ove, a ni iduće godine ne očekuje probleme oko potrage za radnom snagom, jer na tome, kako je kazao, sustavno već godinama rade i pružaju dobre uvjete, među kojima su primjerice i 13. plaća od 5.000 kuna čija isplata kreće ovih dana.

Podsjetio je i da je Valamar jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj i najveći u turizmu s oko 5,8 milijardi kuna uloženih u zadnjim godinama, a s investicijama nastavljaju i u 2020. i 2021. godini. 

Kukurin vjeruje da će do idućeg ljeta moći gostima ponuditi i usluge u naselju Helios Faros na otoku Hvaru, što će biti novost u njihovom portfelju.

"Sadašnja vrijednost Valamara je dvostruko veća nego prije pet godina, a prepoznati smo i po kvaliteti, održivosti i društveno odgovornom poslovanju, i zato nam je važna i suradnja s akademskom zajednicom u obrazovanju naših zaposlenika", poručio je Kukurin, dodajući da hrvatski turizma može još puno dati uz kvalitetne kadrove i investicije.

Direktor programa V-Executive, izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Vatroslav Škare najavio je da će polaznici te edukacije dobivati vrhunska znanja u skladu sa svjetskim trendovima u obrazovanju turističkih djelatnika i iz raznih područja koja će im u budućnosti omogućiti i liderske pozicije.

Program V-Executive dio je krovne Valamarove edukacijske platforme Valamar Excellence, programa cijeloživotnog učenja i stjecanja znanja kroz edukacije i treninge zaposlenika. (Hina/FaH)

Pisane vijesti