Valamar Riviera nastavlja s investicijama i u 2020. godini

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/H20161102001572.jpg

Nadzorni odbor Valamar Riviere dao je prethodnu suglasnost za nadolazeći godišnji investicijski ciklus od 599 milijuna kuna, čime će ta hotelska kompanija i u 2020. nastaviti intenzivna ulaganja u podizanje kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti, izvijestili su u četvrtak iz Valamara. Investicijski ciklus za 2020., iako značajan, ipak je manji nego prethodnih godina, a iz Valamara to objašnjavaju globalnim usporavanjem potražnje na tržištu i rastućim troškovima poslovanja.

Na svom tradicionalnom Danu investitora u Poreču, izi Valamara su u četvrtak najavili da ove jeseni počinju s gradnjom najvećeg hrvatskog ljetovališta, ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna.

Porečki hotel Pical, sada s dvije zvjezdice, transfomirat će u luksuzni cjelogodišnji resort s pet zvjezdica i oko 500 smještajnih jedinica. To će ljetovalište moći primiti 1.700 gostiju, imat će po sedam barova i restorana, bazene sa 2.200 četvornih metara vodene površine, a uredit će i plažu, izgraditi kongresni centar za 1.200 gostiju, unutarnji bazen, wellness centar i drugo.

"Izgradnja ovog ljetovališta je najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu, a dovršetak investicije planiran je za 2021. Valamar tako nastavlja ulagati u zonu Pical, koja će zajedno s Valamar Collection Marea Suites, otvorenim ove godine, postati perjanica porečkog turizma i jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj", poručuju iz Valamara.

Naglašavaju i da ovih dana očekuju završetak pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu, a nakon što su obje tvrtke uspješno privatizirane u suradnji Valamara i AZ mirovinskih fondova, uz napomenu da je Nadzorni odbor Valamara podržao suradnju s mirovinskim fondovima s ciljem daljnjih ulaganja u hrvatski turizam i širenje poslovanja.

Novonastala Imperial Riviera d.d. bit će, kako dodaju, zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, dok će Valamar ostati zadužen za upravljanje operativnim poslovanjem.

Podsjećaju i da su uspješno realizirali sve ovogodišnje investicije, vrijedne 793 milijuna kuna, čime su do sada u hrvatski turizam uložili ukupno 5,8 milijardi kuna, a do kraja godine planiraju predstaviti i Valamarovu strategiju razvoja za iduće trogodišnje razdoblje.

"Valamar je uspješno realizirao investicije i poslovne ciljeve za prethodno trogodišnje razdoblje te sada kreće u novu fazu razvoja. Planiramo nastavak razvoja poslovanja u skladu s našom formulom uspjeha koja počiva na ulaganjima u zaposlenike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Međutim, potrebno je još raditi na općoj konkurentnosti hrvatskog turizma u usporedbi s ostalim destinacijama na Mediteranu ako želimo osnažiti investicijski potencijal turističkog sektora i zadržati naše djelatnike u turizmu Hrvatske", poručio je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin. (Hina/FaH)

Pisane vijesti